Το όνειρο και το όραμα αρκετών ανθρώπων έγινε πλέον πραγματικότητα, αφού τα ελληνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα βόλεϊ και beach volley απέκτησαν έναν ακόμη σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθεια να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του αθλήματος.

Εδώ και λίγες ώρες η «γέννηση» του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης είναι γεγονός. Μέσα σε κλίμα διάχυτης αισιοδοξίας και παρουσία πολλών φίλων των Εθνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων ο άνθρωπος σύμβολο της «γαλανόλευκης» και «βολεϊμπολίστας του αιώνα», Στέλιος Καζάζης, αλλά και η πρώην «βασίλισσα της άμμου», Έφη Σφυρή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την ίδρυση του συλλόγου στην οποία εγκρίθηκε η ιδρυτική διακήρυξή του.

Σκοπός του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης, ως αναφέρεται και στο καταστατικό του, είναι «η δημιουργία μιας σταθερής βάσης για την ηθική, ψυχολογική και υλική υποστήριξη των Εθνικών ομάδων βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ της χώρας μας, με την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας τους, των αξιών που έχουν γεννήσει και της προοπτικής τους».

Ένας Σύλλογος που, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική εποχή που βιώνει η χώρα μας, στοχεύει στην κινητοποίηση και συστράτευση όλων των ανθρώπων που έχουν συμβάλει διαχρονικά στην ανάπτυξη του αθλήματος στο πλευρό των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων που συνεχίζουν να δίνουν τις δικές τους «μάχες» στα γήπεδα. Από το μακρινό Χάλμσταντ της Σουηδίας, ή το Πόμπραντ της Σλοβακίας, μέχρι την Ορεστιάδα και τα γήπεδα της άμμου στο Μπάντεν της Αυστρίας.

Το «παρών» στο πρώτο ραντεβού του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία τις ΕΟΠΕ έδωσε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο οποίος και χαιρέτισε την ίδρυσή του. Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. θα είναι σύμφωνα με το καταστατικό επίτιμο μέλος του Συλλόγου.

Πρώτη απόφαση του Συλλόγου ήταν η ανάδειξη 9μελούς προσωρινής διοικούσας Συντονιστικής Επιτροπής όπου θα αναλάβει μέσα στις επόμενες ημέρες να «τρέξει» τα οργανωτικά θέματα και ταυτόχρονα να κινήσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τις πρώτες θέσεις στην σύνθεση της Συντονιστικής Επιτροπής κατέλαβαν τιμητικά ο Στέλιος Καζάζης και η Έφη Σφυρή και εν συνεχεία επελέγησαν οι Αλέξανδρος Βαρθαλίτης, Γιώργος Γεωργουλέας, Νίκος Δελαγραμμάτικας, Βασίλης Ράπτης, Γιώργος Σιμόπουλος, Γιάννης Στουραΐτης και Γιάννης Τζούστας.

Πολύ σύντομα ο Σύλλογος θα αποκτήσει την δική του «γωνιά» στο διαδίκτυο με την λειτουργία επίσημης ιστοσελίδας, όπου όλοι οι φίλοι των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μέσω ψηφοφορίας το λογότυπο του Συλλόγου, να ενημερωθούν για τα νέα και τις εκδηλώσεις του και βεβαίως τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εγγραφούν ως μέλη.

Παράλληλα, στο site θα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από αγώνες των Εθνικών μας ομάδων βόλεϊ – μπιτς βόλεϊ, αφιερώματα, συνεντεύξεις αλλά και τα τελευταία αγωνιστικά νέα των εθνικών ομάδων μας.

Τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης
είναι οι:

Αλλαγιάννης Κώστας
Αναστασιάδης Παύλος
Αντωνούλης Βασίλης
Αρβανιτίδης Δημήτρης
Βαλληνδράς Γιάννης
Βαλσαμής Ανδρέας
Βαρθαλίτης Αλέξανδρος
Βασιλάτος Σπύρος
Βασιλειάδης Στέφανος
Βλάσσης Κώστας
Γεροθόδωρος Νώντας
Γεωργουλέας Γιώργος
Γκάγκαλης Γιώργος
Δελαγραμμάτικας Νίκος
Καζάζης Στέλιος
Καραμπέτσος Γιώργος
Μακρής Νίκος
Μαυρικίδης Σταύρος
Μιχαηλίδης Κώστας
Ντοντούλας Μάριος
Παπαγεωργίου Ευγενία
Παπαδόπουλος Νίκος
Ράπτης Βασίλης
Σιμόπουλος Γιώργος
Στουραΐτης Γιάννης
Σφυρή Έφη
Τζούστας Γιάννης
Τουρσούγκα Παναγιώτα
Τουρσούγκας Σούλης
Χρυσοχόου Τάκης
Επίτιμο μέλος: Αχιλλέας Μαυρομάτης, Πρόεδρος ΕΟΠΕ