Τιμητική διάκριση από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης παρέλαβε ο Μπεν Άφλεκ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Argo» παρέλαβε το δίπλωμα DFA (Doctor of Fine Arts) για τα επιτεύγματά του στο χώρο της τέχνης. Η τιμή στον 40χρονο αμερικανό σκηνοθέτη έγινε για την ευαισθησία και ενασχόλησή του με ανθρωπιστικά ζητήματα, ενώ ο ίδιος επεφύλαξε μια, γεμάτη πάθος, ομιλία στο κοινό που τον παρακολούθησε.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας προτάθηκε και ψηφίστηκε για τη συγκεκριμένη τιμή προτού το γνωστό θρίλερ σαρώσει τα φετινά βραβεία, λαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας και πολλές άλλες διακρίσεις.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ, Τζούνο Ντίαζ, και καθηγητής του ΜΙΤ, καθώς επίσης και άλλοι 4 διακριθέντες βρέθηκαν στην ίδια θέση με τον Άφλεκ τη βραδιά της συγκεκριμένης τελετής.

Το όνομα του Μπεν Άφλεκ προστίθεται σε μια μακριά λίστα ονομάτων που παρέλαβαν ανάλογες τιμητικές διακρίσεις όπως οι ηθοποιοί Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μέριλ Στριπ, μέχρι και ο … Κέρμιτ ο βάτραχος του Muppet Show που έχουν τιμηθεί για τη δουλειά τους στο χώρο του κινηματογράφου.

Μια από τις τελευταίες δράσεις του Μπεν Άφλεκ ήταν να προσπαθήσει να ζει με 1,50 δολάριο την ημέρα με σκοπό να ενισχύσει τους ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.