28 Μαΐου
Βιοϊατρικά laser, στο ΕΙΕ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΙΕ, ΛΕΩΦ. ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ
Στην προτελευταία Τρίτη του αφιερώματος του Ε’ κύκλου ομιλιών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην εφεύρεση του laser, η θεματική της εσπερίδας είναι «Εφαρμογές των Laser στη Bιοϊατρική». Την πρώτη ομιλία, με τίτλο «Εισαγωγή και βασικές αλληλεπιδράσεις της ακτινοβολίας με βιοδομές», θα εισηγηθεί η κυρία Μυρσίνη Μακροπούλου (αν. καθηγήτρια ΣΕΜΦΕ/ΕΜΠ), τη δεύτερη, με τίτλο «Οπτική βιοψία και φωτοδυναμική θεραπεία στην ογκολογία», η κυρία Ελένη Δρακάκη (επιστημονική συνεργάτρια ΤΕΙ Αθηνών και Νοσοκομείου Συγγρού) και την τρίτη, με τίτλο «Διόρθωση μυωπίας και άλλες επεμβάσεις στην οφθαλμολογία», ο κ. Κωνσταντίνος Μπαχάρης (ΣΕΜΦΕ/ΕΜΠ και Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο). Είσοδος ελεύθερη, ζωντανή αναμετάδοση από το www.ekt.gr/events/live/.

30 Μαΐου – 1 Ιουνίου
Μακροοικονομική Ανάλυση, στο Ρέθυμνο
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει το 17ο Διεθνές Συνέδριο Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Διεθνούς Χρηματοδότησης, με κεντρικούς ομιλητές τους καθηγητές Γιώργο Αγγελέτο (MIT), Philippe Bacchetta (University of Lausanne), Jordi Gali (University Pompeau Fabra) και Stephen J. Turnovsky (University of Washington). Λεπτομέρειες στον ιστότοπο www.soc.uoc.gr/macro/.

31 Μαΐου
InnoFORUM από το ΑΙΤ
ATHENS INFORMATION TECHNOLOGY, 19ο ΧΛΜ. ΛΕΩΦ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΙΑΝΙΑ
Το ΑΙΤ, με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ, διοργανώνει το 5ο InnoFORUM με θέμα «Η Τέχνη της Αλλαγής: Καινοτομώντας την έξοδό μας από την Κρίση». Η θεματική περιλαμβάνει πέντε ενότητες: Τουρισμός, Περιβάλλον & Γεωργία, Ιατρική & Υγειονομική Περίθαλψη, Η Επανεκκίνηση της Ελληνικής Καινοτομίας. Περισσότερες πληροφορίες στο www.ait.gr/innoforum5 ή στο τηλέφωνο 210 6682.764.
2 Ιουνίου
Περί καρδίας, στη Μονεμβασιά
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ KINSTERNA, ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (www.whba1990.org) διοργανώνει την Κυριακή επιστημονικό συμπόσιο για την καρδιακή ανεπάρκεια, με ώρα έναρξης στις 10.00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ