Μία νίκη από τον 25ο τίτλο του από καταβολής ελληνικού πρωταθλήματος πόλο ανδρών και τον 13ο τα τελευταία 15 χρόνια απέχει ο Ολυμπιακός που δοκιμάζεται σήμερα (19.00) στο κολυμβητήριο του Λαιμού από τη Βουλιαγμένη. Οι Ερυθρόλευκοι προηγούνται με 2-1 στη σειρά του τελικού και έχοντας πανηγυρίσει 5 νίκες στις 6 εφετινές συναντήσεις τους με τη Βουλιαγμένη προβάλουν σαν το φαβορί για τη νίκη και για να πανηγυρίσουν τον τίτλο στο σπίτι της μεγάλης αντιπάλου τους.

Αν και ξεκίνησαν αρνητικά στη σειρά του τελικού χάνοντας τον πρώτο αγώνα στον Πειραιά, κατάφεραν να επανέλθουν σε θετική τροχιά κατακτώντας τη νίκη στα δύο επόμενα παιχνίδια. Συνολικά η παράδοση είναι υπέρ τους αφού μόλις δύο φορές έχασαν τον τίτλο όταν βρέθηκαν σε σειρά τελικού με τη Βουλιαγμένη. Τελευταία, πέρυσι όταν γνώρισαν την αποκαθήλωση αν και είχαν το πλεονέκτημα έδρας.

Οι σημερινοί οικοδεσπότες από την άλλη πλευρά δεν ξεχνούν το περυσινό επίτευγμά τους με το οποίο ξανακατέκτησαν τον τίτλο μετά από 14 χρόνια και εμφανίζονται αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα σκήπτρα.
Οι δύο ομάδες θα αγωνισθούν πλήρεις καθώς με τη Βουλιαγμένη επιστρέφει τόσο ο δεύτερος τερματοφύλακας Στέλιος Πρωτονοτάριος όσο και ο προπονητής κ. Τεό Λοράντος που είχαν αποβληθεί στον δεύτερο τελικό. Διαιτητές του 4ου τελικού θα είναι οι ΣταυρίδηςΜοίραλης.

Μάχη και στις γυναίκες
Οι μάχες της Βουλιαγμένης με τον Ολυμπιακό θα ξεκινήσουν το μεσημέρι (14.30) καθώς συγκρούονται στον δεύτερο τελικό της Α1 πόλο γυναικών. Οι οικοδέσποινες προηγούνται με 1-0 καθώς κατάφεραν να αλώσουν το κολυμβητήριο Πειραιά στον πρώτο αγώνα, εκμεταλλευόμενες την εμπειρία τους απέναντι στον νεανικό ενθουσιασμό των ερυθρόλευκων. Ο Ολυμπιακός στον σημερινό αγώνα θα ενισχυθεί από τη νεοαποκτηθείσα φουνταριστή από το Καζακστάν Ασέλ Γιακάεβα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Χάρης Παυλίδης ευελπιστεί ότι η Γιακάεβα θα προσθέσει εμπειρία στην ομάδα του. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι ΚουρέταςΑχλαδιώτης