Το Γιβραλτάρ είναι και επίσημα το 54ο μέλος της UEFA, καθώς η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ενέκρινε, στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της, το αίτημα της μικρής βρετανικής αποικίας να εισχωρήσει στους κόλπους της, κάτι που σημαίνει ότι η εθνική ομάδα και οι σύλλογοι της χώρας αποκτούν δυνατότητα συμμετοχής σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Το Γιβραλτάρ, στο οποίο η UEFA είχε δώσει τον περασμένο Οκτώβριο τον χαρακτήρα του προσωρινού μέλους, υπέβαλε για πρώτη φορά αίτημα να γίνει μέλος της UEFA το 1999, αλλά αντιμετώπιζε σφοδρή αντίδραση από την Ισπανία, που στο παρελθόν απειλούσε να μποϊκοτάρει τις διοργανώσεις, στις οποίες θα λάμβαναν μέρος ομάδες της χώρας. Η Ισπανία συνεχίζει να διεκδικεί την κυριαρχία του Γιβραλτάρ, το οποίο παραχωρήθηκε στη Βρετανία με τη συνθήκη της Ουτρέχτης το 1713.

Οι πρώτες ομάδες από το Γιβραλτάρ που θα λάβουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις θα είναι αυτές στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων και Νέων, ενώ η εθνική ανδρών θα μετάσχει στα προκριματικά για το EURO 2016.