Σε εποχές που ο φανατισμός στον χώρο του αθλητισμού και ιδίως μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού χτυπάει «κόκκινο, ο αρχηγός των Πρασίνων Δημήτρης Διαμαντίδης δίδαξε ήθος δηλώνοντας ότι στον πρόσφατο τελικό της Ευρωλίγκας, όπου ο «αιώνιος» αντίπαλος Ολυμπιακός νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης, υποστήριζε τους Ερυθρόλευκους, ενώ πρόσθεσε ότι ο μοναδικός έλληνας καλαθοσφαιριστής, ο οποίος θα μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ είναι ο αρχηγός του ΟΣΦΠ Βασίλης Σπανούλης.

«Σαφώς όταν δεν είσαι στους τελικούς της Ευρωλίγκας και είσαι στην τηλεόραση, ζηλεύεις. Από την άλλη όμως, ότι είναι μια ελληνική ομάδα στο Final 4 είναι σημαντικό γιατί δείχνει ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ παρά την κρίση και τα προβλήματα που έχει. Ημουν με την ελληνική ομάδα και νομίζω το ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη φορά και είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ» δήλωσε δίχως περιστροφές στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Αυτοψία» ο κατά πολλούς κορυφαίος έλληνας μπασκετμπολίστας των τελευταίων ετών και συμπλήρωσε: «Οταν είσαι στο γήπεδο θέλεις να κερδίσεις, το ίδιο και ο αντίπαλός σου και με αρκετά παιδιά (του Ολυμπιακού) ήμουν και στην Εθνική ομάδα και έχω ζήσει στιγμές που δεν φανταζόμουν ότι θα ζήσω ποτέ και τις έζησα με αυτά τα παιδιά».

Αναφορικά με την παραμονή του στα ευρωπαϊκά γήπεδα, σχολίασε: «Ο λόγος που δεν πήγα στο ΝΒΑ είναι ότι πρώτον δεν υπήρχε καμία πρόταση, αλλά και δεύτερον θεωρώ ότι ξέρω μέχρι που μπορώ να φτάσω. Εγώ δεν μπορώ να φτάσω μέχρι εκεί. Τα προσόντα τα δικά μου δεν ταιριάζουν να παίξουν εκεί» και συμπλήρωσε: «Θεωρώ, από τα τελευταία χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου, ένας παίχτης που μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ είναι ο Βασίλης Σπανούλης και πιστεύω ότι από τους έλληνες ήταν ο μόνος που μπορούσε να σταθεί».