Εννέα μέρες διορία για την εξόφληση τακτοποίησης ημιυπαίθριου με τον νόμο Μπιρμπίλη

Όσοι έχουν ακόμη εκκρεμότητες (οικονομικές ή γραφειοκρατικές) που αφορούν την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων με τον 3843/2010 πρέπει να βιαστούν.

Όσοι έχουν ακόμη εκκρεμότητες (οικονομικές ή γραφειοκρατικές) που αφορούν την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων με τον 3843/2010 πρέπει να βιαστούν. Κι αυτό διότι σε εννέα μέρες (31 Μαΐου) λήγουν οι προθεσμίες για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων του νόμου 3843/2010 καθώς και για την υπαγωγή κτισμάτων στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα (4014/2011).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση σε καμία από τις δύο ρυθμίσεις.
Άλλωστε, το υπουργείο ολοκληρώνει την επεξεργασία των προτάσεων, οι οποίες κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση για το νέο σχέδιο νόμου περί αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης, και αναμένεται μέσα στον Ιούνιο να το καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή.
Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις για όσους έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του 4014/2011 και δεν έχουν ολοκληρώσει την υπαγωγή, οι οποίοι θα μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση, χωρίς την καταβολή παραβόλου και με συμψηφισμό των ποσών που έχουν ήδη καταβληθεί.
Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Προεδρικό Διάταγμα για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, το οποίο προβλεπόταν στον νόμο Μπιρμπίλη (3843/2010) για τους ημιυπαίθριους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk