Την αυτόνομη κάθοδο της «Συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα» στις Ευρωεκλογές του 2014 ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη. Ανακοίνωσε, επίσης, την προσχώρηση στο κόμμα του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Δημήτρη Δόλλη.

Ο κ. Λοβέρδος άσκησε κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση, λέγοντας ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αντικατασταθεί από το «διευθυντήριο» των τριών πολιτικών αρχηγών και κατήγγειλε «εξωθεσμικές λειτουργίες», ενώ για τον πρωθυπουργό σημείωσε πως έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής σε ό,τι αφορά την πρόσδεση της Ελλάδας στον κορμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πέραν αυτού τίποτε άλλο.

Σε ερώτηση αν θα αποδεχθεί τυχόν πρόταση να υπουργοποιηθεί, ο κ. Λοβέρδος απάντησε «με τίποτε».

Για το κόμμα του επισήμανε ότι ανήκει, πλέον, αμιγώς στον χώρο της αντιπολίτευσης, επειδή διαπίστωσε ότι υπάρχει «κοροϊδία» από την πλευρά της κυβέρνησης. Ανέφερε, δε, ότι τον Αύγουστο του 2011 είχε εισηγηθεί στον Γιώργο Παπανδρέου, να «παραδώσει» την πρωθυπουργία στον Αντώνη Σαμαρά, με παραίτηση της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ.

Σήμερα, Δευτέρα, ο κ. Λοβέρδος θα δώσει στη δημοσιότητα την πρόταση νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και σε αυτή θα αναφερθεί στην ομιλία του, το απόγευμα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης κομματικών στελεχών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημείωσε, μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εκλογής του Εθνικού Συμβουλίου και της ηγεσίας της «Συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα» και το κόμμα θα κατέβει αυτόνομα στις ευρωεκλογές του 2014.

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον μητροπολίτη Άνθιμο. Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο ανέφερε ότι ο κ. Μπουτάρης είναι η μόνη λύση για να «ανοίξει» η πόλη της Θεσσαλονίκης, γι’ αυτό τον στήριξε στις προηγούμενες εκλογές και θα στηρίξει την υποψηφιότητά του και στις επόμενες.