Εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να δώσει σημαντική οικονομική ανάσα στους Πράσινους. Το δάνειο δίδεται προσωπικά από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος μέσω της εταιρείας Sortivo International Ltd, τονώνει το ταμείο της ομάδας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός της ομάδας για τη νέα σεζόν αλλά και η προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση λόγω του χρέους των 27 εκατ. ευρώ που πνίγουν την ΠΑΕ.

Βάσει της σύμβασης που θα υπογραφεί, η αποπληρωμή θα γίνει εντός επτά ετών, ενώ σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό για την ΠΑΕ να εξοφλήσει το δάνειο, το μη εξοφληθέν ποσό θα μετοχοποιηθεί για λογαριασμό της Sortivo και οι μετοχές θα περάσουν στην κυριότητα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και όχι προσωπικά στον κ. Αλαφούζο.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Αλαφούζος δέχθηκε ερωτήσεις από μικρομετόχους σχετικά με την:

-Οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ: «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Μακάρι να μπορούσαμε να εξαφανίσουμε τα χρέη των 27 εκατ. ευρώ αλλά δεν μπορούμε. Τα λειτουργικά έξοδα έχουν περικοπεί σε μεγάλο βαθμό ώστε τη σεζόν 2013-14 να παρουσιαστεί ένα μικρό πλεόνασμα που θα εξυπηρετήσει μέρος των χρεών. Ο προϋπολογισμός έχει γίνει με τις χειρότερες δυνατές εκτιμήσεις, οπότε ό,τι επιπλέον έσοδα υπάρξουν θα βελτιώσουν την εικόνα της ΠΑΕ».

-Για το πλάνο προσέλκυσης οπαδών: «Φέτος στον προϋπολογισμό μας δεν έχουμε υπολογίσει ούτε ένα ευρώ από τη Συμμαχία, διότι τη περασμένη σεζόν έκανα μερικές υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις που επιεικώς χαρακτηρίζονται λανθασμένες. Υπάρχει ένα πλάνο και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια».

-Για το ομολογιακό δάνειο: «Εγώ δεν ενδιαφέρομαι να πάρω μετοχές, είμαι ένας απλός φίλαθλος και ένα μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ο Παναθηναϊκός είναι μέγεθος διαχρονικό, απλώς κάποιες στιγμές της ιστορίας του κάποιοι φίλαθλοι του που έχουν τον χρόνο και τη δυνατότητα να τον βοηθήσουν, το κάνουν. Όσον αφορά το προηγούμενο ιδιοκτησιακό μοντέλο, θεωρώ ότι ήταν λανθασμένο, ο μόνος τρόπος είναι να ανήκει η ομάδα στους οπαδούς».

«Διαφωνούμε με τον Ολυμπιακό»

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Αλαφούζος ερωτηθείς, με αφορμή δημοσιεύματα για τη δημιουργία μπλοκ με τον ΠΑΟΚ κατά του Ολυμπιακού, απάντησε: «Δεν είμαστε εναντίον του Ολυμπιακού ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας, ούτε υπάρχει μπλοκ με ΠΑΟΚ. Απλά διαφωνούμε με τον τρόπο που η διοίκηση του Ολυμπιακού χειρίζεται τις δυνάμεις που της δίνει η θέση που έχει. Διαφωνούμε πάρα πολύ με τον τρόπο που λειτουργεί η Σούπερ Λίγκα, διαφωνούμε ακόμα περισσότερο με την ΕΠΟ. Υπάρχουν ποινικές έρευνες για τη διοίκηση της ΕΠΟ. Πάντως δεν έχουμε μέτωπο κατά του Ολυμπιακού».