Η Νϊκι Μινάζ πρόκειται να εγκαταλείψει το American Idol μετά από μόλις μια σεζόν συμμετοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 30χρονη εκκεντρική τραγουδίστρια αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο ριάλιτι για την ανακάλυψη ταλέντων την επόμενη σεζόν προκειμένου να αφοσιωθεί στη μουσική της καριέρα.

Μια φιλική πηγή της Νίκι Μινάζ ανέφερε στο USMagazine: «Είναι ορθό να πούμε ότι η Νίκι δεν πρόκειται να επιστρέψει στο Idol. Είναι συμφιλιωμένη μ’ αυτή της την απόφαση. Πέρασε πολύ καλά αλλά, ούτως ή αλλιώς, είχε προγραμματίσει να είναι εκεί για μια σεζόν».

Η καλλιτέχνης της ραπ συμμετείχε ως κριτής στο σόου μαζί με τον αυστραλέζικης καταγωγής μουσικό (και σύζυγο της Νικόλ Κίντμαν) Κιθ Ούρμπαν, την Αμερικανίδα σταρ, Μαράια Κάρεϊ και τον βετεράνο κριτή των ριάλιτι, Ράντι Τζάκσον, ο οποίος πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί από το σόου.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι οι παραγωγοί του σόου θα ήθελαν να επιστρέψει το σχήμα των τριών κριτών για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι χαμηλές ακροαματικότητες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Μαράια Κάρεϊ σκεφτόταν να αποχωρήσει από την κριτική επιτροπή λόγω των σφοδρών συγκρούσεών της με τη Μινάζ που δεν έδειχνε να σέβεται καθόλου την 43χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιό και στιχουργό και να την προκαλεί σε καβγάδες.

Δεν είναι γνωστό, ωστόσο, αν μετά τις νέες εξελίξεις της αποχώρησης της Μινάζ από το American Idol η Μαράια Κάρεϊ αναθεωρήσει τις απόψεις της και παραμείνει στο ριάλιτι και την επόμενη χρονιά.