Μηνύματα αγάπης, κουράγιου ή χιουμοριστικά. Μηνύματα από αγαπημένους στίχους ή ετήσια ημερολόγια. Μηνύματα που θα θέλαμε να λάβουμε ή να δώσουμε βρίσκουν τη δική τους θέση επάνω σε ευφάνταστους κουμπαράδες φτιαγμένους από ανακυκλώσιμα υλικά για την ενίσχυση του «Αντωνοπούλειου Ιδρύματος» στην Πάτρα. Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 στις 7.00 το απόγευμα, στον Έσπερο, στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου θα γίνουν τα εγκαίνια του μπαζάρ με τίτλο «Κουμπαράδες με μήνυμα, από ανακυκλώσιμα υλικά». Η πρωτοβουλία ανήκει στα μέλη της «Δράσης ΕλληνίδωνBloggers» που κάλεσαν όλες τις φίλες τους να στείλουν τα δικά τους μηνύματα αγάπης.
Περισσότεροι από 700 χειροποίητοι κουμπαράδες φτιαγμένοι με μεράκι από τις Ελληνίδες bloggers, τους φίλους του Αντωνοπούλειου Ιδρύματος και μαθητές σχολείων, θα διατεθούν το τριήμερο από την Πέμπτη 16 μέχρι και το Σάββατο 18 Μαΐου στον χώρο του Έσπερου με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος. Οι τιμές τους θα κυμαίνονται από 5 έως 25 ευρώ. Στον χώρο της έκθεσης θα βρίσκεται και ο κουμπαράς τεραστίων διαστάσεων που φιλοτέχνησε το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων.
Δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους που θα βρεθούν εκεί. Οι παιδαγωγοί κυρίες Αρίστη Κολλιοπούλου και Όλγα Γρηγοροπούλου θα βρίσκονται στον Έσπερο προκειμένου να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά την Πέμπτη από τις 6.30 το απόγευμα ως τις 9.00 το βράδυ και το Σάββατο από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης από τις 12.00 το μεσημέρι η συγγραφέας Άννα Δενδρινού θα μοιραστεί με τους μικρούς επισκέπτες ξεχωριστές ιστορίες.
Η δράση αυτή δεν είναι η πρώτη για τις Ελληνίδες bloggers, οι οποίες έχουν κάνει αντίστοιχες εκθέσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα άλλες δύο φορές. Τον Μάιο του 2012 φιλοτέχνησαν και πούλησαν συρτάρια-έργα τέχνης για τη στήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, ενώ τον Δεκέμβριο έφτιαξαν και πάλι κουμπαράδες για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.
Σειρά αυτή τη φορά έχει το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα της Πάτρας, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το κράτος Ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το όραμα των ανθρώπων του είναι -από το 2002 ακόμα, οπότε ξεκίνησε η λειτουργία του- η οικοδόμηση και η λειτουργία ξενώνα διαμονής για 16 παιδιά με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, το οποίο μελλοντικά θα εξασφαλίζει και συνθήκες απασχόλησής τους.
Η έκθεση θα λειτουργήσει την Πέμπτη 16 Μαΐου (19.00 – 21.00), την Παρασκευή 17 Μαΐου (09.00 – 21.00) και το Σάββατο 18 Μαΐου (09.00 – 15.00).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν εδώ τα έργα, ενώ αρκετά από αυτά φιλοξενούνται και στον ιστότοπο του Αντωνοπούλειου Ιδρύματος.