• Αναζήτηση

Ερχεται το «ολογραμμό-φωνο»!

Ενα τηλέφωνο που θα μπορούσε να παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας φαίνεται ότι «ψήνει» η Amazon σύμφωνα με φήμες, ενώ ακολουθεί μια «στρατιά» από hi-tech συσκευές η οποία αναμένεται να κονταροχτυπηθεί σύντομα με υπάρχουσες ανταγωνιστιικές τεχνολογίες.

Ενα τηλέφωνο που θα μπορούσε να παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας φαίνεται ότι «ψήνει» η Amazon σύμφωνα με φήμες, ενώ ακολουθεί μια «στρατιά» από hi-tech συσκευές η οποία αναμένεται να κονταροχτυπηθεί σύντομα με υπάρχουσες ανταγωνιστικές τεχνολογίες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», η συσκευή που ετοιμάζει ο διαδικτυακός κολοσσός θα διαθέτει τρισδιάστατη οθόνη για τη χρήση της οποίας δεν θα απαιτούνται ειδικά γυαλιά, καθώς θα λειτουργεί με τη λογική του ολογράμματος. Με τη βοήθεια προηγμένης τεχνολογίας retina-tracking η οθόνη του κινητού αναπαράγει «αιωρούμενες» εικόνες οι οποίες θα παραπέμπουν σε ολόγραμμα και θα φαίνονται τρισδιάστατες από διάφορες οπτικές γωνίες.

Ο επικεφαλής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, κατά την παρουσίαση της ταμπλέτας Kindle Fire

Κατασκευαστική φρενίτιδα

Η εταιρεία φημολογείται ότι εργάζεται πυρετωδώς επίσης για τον σχεδιασμό μιας συσκευής αναπαραγωγής μουσικής η οποία θα λειτουργεί όπως π.χ. μια συσκευή MP3. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να συνδέεται απευθείας με τον λογαριασμό του στην Amazon και να απολαμβάνει (μέσω streaming) μουσική που θα έχει περασμένη στο ψηφιακό του «σύννεφο» (Amazon Cloud Drive).

Μέσα στο 2013, η Amazon αναμένεται να κυκλοφορήσει μια συσκευή η οποία θα συνοδεύει τον τηλεοπτικό δέκτη και θα επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί σε live streaming βίντεο της επιλογής του.

H συσκευή τηλεθέασης «à la carte» θα συνεργάζεται με το υπάρχον ψηφιακό «βιντεοκλάμπ» (Amazon Video για τις ΗΠΑ και Lovefilm για τη Βρετανία) της εταιρείας.

Από την πλευρά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg έσπευσε να σχολιάσει: «Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κολοσσός διαδικτυακού εμπορίου σχεδιάζει να εισαγάγει στην αγορά το φθινόπωρο μια συσκευή αφιερωμένη στην αναπαραγωγή βίντεο συνεχούς ροής μέσω Ιντερνετ».

Η Amazon ήδη σχεδιάζει τη δημιουργία αποκλειστικών παραγωγών και έχει δημιουργήσει πιλότους εκπομπών και σειρών με διάσημους ηθοποιούς του Χόλιγουντ όπως π.χ. ο Τζον Γκούντμαν, γνωστός από την ταινία «Argo».

«Πιστεύω ότι η διάκριση ανάμεσα στην τηλεοπτική μετάδοση και στη διαδικτυακή τηλεόραση θα εξαλειφθεί σύντομα» αναφέρει ο Ρόι Πράις, διευθυντής της Amazon Studios.

Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk