Αυτό θα πει να εκμεταλλεύεται κανείς στο έπακρο τη δημοσιότητα που έχει αποκτήσει. Όχι το πρώτο, αλλά το δεύτερο βιβλίο μαγειρικής μόλις εξέδωσε η Γκουίνεθ Πάλτροου με τίτλο «It’s all good» και δεδομένου του ότι η σταρ αποφάσισε να εντρυφήσει στο γαστριμαργικό κλάδο δεν αποκλείει τώρα το ενδεχόμενο να ανοίξει εστιατόριο στο Λονδίνο για να μοιραστεί με ένα ευρύτερο κοινό τις υγιεινές της συνταγές.

«Θα δημιουργούσα ένα εστιατόριο με Καλιφορνέζικη κουζίνα στο Λονδίνο με όλες τις υγιεινές σαλάτες που μπορεί να βρει κανείς σ’ αυτό το βιβλίο, τα μπέργκερ με τόνο, με σολομό και τα ντάκος», ανέφερε πρόσφατα σε γνωστό γυναικείο περιοδικό.

Πως η, βραβευμένη με Όσκαρ, ηθοποιός πέρασε στα εδάφη της μαγειρικής και μάλιστα με τέτοιες εγγυήσεις ώστε να εκδίδει βιβλία και να σχεδιάζει να ανοίξει εστιατόρια; Μα φυσικά, μαγειρεύοντας για τον αγαπημένο της σύζυγο, τον μουσικό Κρις Μάρτιν, ο οποίος πρέπει να τρέφεται σωστά πριν από κάθε εξαντλητική περιοδεία με το συγκρότημά του, τους Coldplay.

«Τον ενδιέφερε να τρώει καλά για να προετοιμάζεται για την περιοδεία του, κι έτσι ξεκίνησα να δημιουργώ και να εξελίσσω αυτές τις συνταγές. Τίποτα εφετζίδικο και τίποτα τοξικό, αλλά πάντα νόστιμο. Και κάπως έτσι βγήκε το βιβλίο…»

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της 40χρονης ηθοποιού, η ίδια ακολουθεί τις ίδιες συνταγές ως μια γενική «γραμμή διατροφής» στο σπίτι της αν και δεν μπορεί να αρνηθεί στις 9χρονη κόρη της, Άπλ και στο 7χρονο γιο της, Μόουζες, μικρά παραπτώματα. Αλλά ο γιος της έχει δερματικά προβλήματα, όπως εκζέματα, κι όταν χρησιμοποιεί υγιεινή τροφή, όπως μαύρο ρύζι, συνειδητοποιεί ότι υπάρχει βελτίωση στο δέρμα, τη διάθεση και την υγεία όχι μόνο του ίδιου αλλά και όλης της οικογένειάς της.