«Ο πατέρας μου θεώρησε ότι ήμουν gay μόλις του ανακοίνωσα την απόφασή μου να ακολουθήσω το επάγγελμα του ηθοποιού», ανέφερε ο 80χρονος βετεράνος του θεάτρου και του κινηματογράφου, Μάικλ Κέιν, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Esquire.

Ο Βρετανός ηθοποιός ακόμα θυμάται την αντίδραση του πατέρα του, ενός απλού ιχθυοπώλη, όταν του είπε ότι πρόκειται να γίνει ηθοποιός. «… ποτέ δεν είπε μια λέξη αλλά είδα το πρόσωπό του και σκέφτηκα “νομίζει ότι είμαι gay”. Το θέατρο εκείνες τις ημέρες ήταν πάρα πολύ… gay. Αλλά εγώ δεν ήμουν…»

Ο ίδιος που μετρά ήδη μια καριέρα 6 δεκαετιών μπορεί να καυχηθεί ότι έχει υποδυθεί μια μεγάλη γκάμα ρόλων σε αξιοσημείωτες ταινίες. Όταν ξεκίνησε, όμως, τα πρώτα του βήματα στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου ήταν ντροπαλός και συνεσταλμένος. «Ήμουν το πιο ντροπαλό παιδί. Αν έρχονταν ξένοι στο σπίτι κρυβόμουν πίσω από τις κουρτίνες και δεν έβγαινα μέχρι να φύγουν».

Σιγά-σιγά, όμως, οι επιτυχίες που σημείωνε τον γέμιζαν αυτοπεποίθηση και τον βοήθησαν να χτίσει το προφίλ ενός από τους πλέον σεβαστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς που χαίρει σήμερα. «Τα τρία επιτεύγματά μου στα οποία δεν είχα απολύτως τίποτα να κάνω προσωπικά μ’ αυτά είναι ότι γεννήθηκα ένας Εγγλέζος, ένας Λονδρέζος και ένας “Cockney” (γηγενής του Ανατολικού Λονδίνου)», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.