Το βραβείο του Καλύτερου Καλλιτέχνη σε περιοδεία πρόκειται να παραλάβει η Μαντόνα στα βραβεία Billboard 2013 που πρόκειται να παραδοθούν στις 19 Μαΐου στο Grand Garden Arena της MGM στο Λας Βέγκας.

Η εν λόγω διάκριση θα είναι μια επιβράβευση για τη σταρ και την περιοδεία της 2012 MDNA που συγκέντρωσε το μυθώδες ποσό των 305 εκατομμυρίων δολαρίων και βρήκε την αειθαλή ποπ σταρ να δίνει 88 sold out συναυλίες ενώπιον 2,2 εκατομμυρίων θαυμαστών ανά τον κόσμο.

Η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Κρις Μπράουν, η Νίκι Μινάζ και άλλοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στη φετινή τελετή, οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της οποίας ανακοινώθηκαν προ ολίγων ημερών. Η αμερικανική indie ποπ μπάντα fun.,η σταρ της κάντρι μουσικής, Τέιλορ Σουίφτ και η αμερικανική ποπ ροκ μπάντα Maroon 5 «οδηγούν» την κούρσα των υποψηφιοτήτων έχοντας συγκεντρώσει από 11 υποψηφιότητες έκαστος.

Η εκρηκτική τραγουδίστρια της r’n’b, Ριάνα και η Καναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Κάρλι Ράε Τζέπσεν έχουν συγκεντρώσει υποψηφιότητες σε 10 κατηγορίες. Το Αγγλο-ιρλανδικό ποπ γκρουπ One Direction έχει συγκεντρώσει 8 υποψηφιότητες.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, τέλος, ο θρυλικός Prince θα διακριθεί με το βραβείο του Καλλιτέχνη – Ειδώλου για την πολύχρονη καριέρα του στη διεθνή μουσική σκηνή.