Για 11η φορά στην ιστορία της Α1 πόλο ανδρών Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη μονομαχούν από σήμερα (8 Μαΐου) για τον τίτλο του πρωταθλήματος. Οι Ερυθρόλευκοι που πέτυχαν το απόλυτο στη διάρκεια της κανονικής περιόδου καταγράφοντας 22 νίκες σε ισάριθμα ματς υποδέχονται τους «Μπέμπηδες» στις 19.00 (nova 3) στο κολυμβητήριο του Πειραιά με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για τον 17ο τίτλο τους στην Α1 και 27ο συνολικά στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Η Βουλιαγμένη που κατάφερε πέρυσι να ξανακατακτήσει τον τίτλο προσβλέπει σε ανατροπή σκηνικού που θα την οδηγήσει για 5η φορά στην κορυφή του ελληνικού πόλο.
Η ομάδα των νοτίων προαστίων εμφανίζεται σε κάμψη σε σχέση με πέρυσι ενώ δεν κατάφερε να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από δύο βαριές ήττες από την ισπανική Μπαρτσελονέτα.
Ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων όμως Τάσος Σχίζας δεν εφησυχάζει και θεωρεί ότι «οι δύο ομάδες ξεκινούν από μηδενική βάση, διεκδικώντας τον φετινό τίτλο, χωρίς να παίζει ιδιαίτερο ρόλο το τι προηγήθηκε.» αλλά δεν υποτιμά τη σημασία του πλεονεκτήματος της έδρας λέγοντας «το να παίζουμε τελικούς μπροστά στους φιλάθλους μας, μέσα στη δική μας έδρα και στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος μας είναι η επιβράβευση για το αήττητο της κανονικής περιόδου». Ο Σχίζας πάντως εκτιμά ότι ο σημερινός αγώνας «θα είναι ο δυσκολότερος της φετινής περιόδου. Το ότι νικήσαμε δύο φορές στην κανονική περίοδο τη Βουλιαγμένη δεν σημαίνει απολύτως τίποτα».
Η παράδοση είναι υπέρ του Ολυμπιακού αφού στις 10 αναμετρήσεις στον τελικό των πλέι οφ με τη Βουλιαγμένη έχει 8 κατακτήσεις τίτλου έναντι 2 των σημερινών αντιπάλων του. Επιπλέον όποτε ο Ολυμπιακός πέτυχε το απόλυτο των νικών στην κανονική περίοδο κατάκτησε στη συνέχεια και το πρωτάθλημα.