Ο Εγκέλαδος «καμαρώνει» σαν…παγώνι

Μια εξαιρετική φωτογραφία από τον Εγκέλαδο έστειλε το διαστημικό σκάφος Cassini που εξερευνά τον Κρόνο και τα δεκάδες φεγγάρια τα τελευταία εννέα χρόνια. Το Cassini τράβηξε την φωτογραφία από απόσταση 777 χιλιάδων χλμ από τον παγωμένο δορυφόρο. Στην εικόνα οι πίδακες πάγου και υδρατμών του δορυφόρου που βρίσκονται στο Νότιο Πόλο του μοιάζουν με μια φωτεινή…ουρά. Η NASA που έδωσε στη δημοσιότητα την εικόνα αναφέρει ότι ο Εγκέλαδος μοιάζει με «περήφανο παγόνι που επιδεικνύει τα υπέροχα φτερά του».

Μια εξαιρετική φωτογραφία από τον δορυφόρο του Κρόνου Εγκέλαδο έστειλε το διαστημικό σκάφος Cassini που εξερευνά τον πλανήτη και τα δεκάδες φεγγάρια του τα τελευταία εννέα χρόνια. Το Cassini τράβηξε την φωτογραφία από απόσταση 777 χιλιάδων χλμ από τον παγωμένο δορυφόρο. Στην εικόνα, οι πίδακες πάγου και υδρατμών του δορυφόρου που βρίσκονται στο Νότιο Πόλο του μοιάζουν με μια φωτεινή…ουρά. Η NASA που έδωσε στη δημοσιότητα την εικόνα αναφέρει ότι ο Εγκέλαδος μοιάζει με «περήφανο παγώνι που επιδεικνύει τα υπέροχα φτερά του».

Δείτε σχετικά: Το Cassini «άγγιξε» τους πίδακες του Εγκέλαδου

Science
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk