Ο πορτογάλος σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο που απουσίασε,λόγω τραυματισμού στον μηρό, από τον σαββατιάκο αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την συμπολίτισσα Ατλέτικο, επέστρεψε στις προπονήσεις και υπολογίζεται από τον προπονητή των Μερένχες Ζοζέ Μουρίνιό για τη ρεβάνς της Τρίτης (30/4) στο Σαντιάγο Μπερναμπέου απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ακόμη όμως και με τον πορτογάλο πρώτο σκόρερ στην διοργάνωση, οι Μαδριλένοι έχουν πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην ομάδα της Βεστφαλίας καθώς πρέπει να ανατρέψουν το εις βάρος τους 4-1 του πρώτου αγώνα.

«Ο Κριστιάνο είναι εντάξει για να παίξει αύριο (σ.σ. Τετάρτη)» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα, ενώ πρόσθεσε: «Νομίζω πως σε όλες τις ομάδες, όχι μόνο στην Ρεάλ, την επιτυχία την πιστώνεται το σύνολο και την αποτυχία ο προπονητής. Σε όλες τις ομάδες γίνεται καταμερισμός ευθυνών στα καλά και στα άσχημα. Είμαι ήρεμος γιατί ξέρω πως έτσι είναι. Το (σ.σ περυσινό) ρεκόρ των 100 βαθμών στο πρωτάθλημα είναι της Ρεάλ και αν δεν φτάσουμε στον τελικό η αποτυχία θα είναι δική μου.

Φάνηκε ότι η Ντόρτμουντ ήξερε πως έπρεπε να παίξει στο πρώτο ματς. Ήταν ένα σύνολο χωρίς αμφιβολία. Αύριο η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Μπορούμε να παίξουμε με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συνήθως δεν παίζουν και ένα σύστημα που δεν χρησιμοποιούμε υπό κανονικές συνθήκες.

Θα παίξουμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κεφάλι στο σκορ. Θα προσπαθήσουμε λεπτό με λεπτό να σκοράρουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Εάν παίξουμε όπως στο Ντόρτμουντ, τότε ξεχάστε το! Μπορεί να χάσουμε ακόμη και το παιχνίδι. Εάν παίξουμε όπως ξέρουμε και έχουμε ομαδικό πνεύμα, θα τα καταφέρουμε. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και όλα μπορούν να συμβούν».