Στη μάχη του Φάιναλ Φορ του Τσάμπιονς Καπ Γυναικών που διεξάγεται την Παρασκευή (26/4) και το Σάββατο (27/4) στην πόλη Εγκερ της Ουγγαρίας ρίχνεται η Βουλιαγμένη που προκρίθηκε για πέμπτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια στην τελική φάση της διοργάνωσης, διεκδικώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για τρίτη φορά στην ιστορία της. Η ελληνική ομάδα ψάχνει απόψε (19.00), το «εισιτήριο» για τον αυριανό μεγάλο τελικό αντιμετωπίζοντας την ισπανική Σαμπαντέλ και αν τα καταφέρει θα παίξει για την «κούπα» με αντίπαλο είτε τη γηπεδούχο και πρωτάρα Εγκερ, η οποία στα προημιτελικά απέκλεισε τον Ολυμπιακό, είτε με τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι, που είναι παρούσα σε όλα τα φάιναλ φορ των τελευταίων ετών, αλλά ποτέ δεν έχει φτάσει στην κορυφή.

Από την άλλη, η Σαμπαντέλ, μόνιμη πρωταθλήτρια στη χώρα της, αποτελεί τη βάση της εθνικής Ισπανίας, την ομάδα που κέρδισε, πέρυσι τέτοιες ημέρες, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης και στη συνέχεια έφτασε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου ηττήθηκε από τις ΗΠΑ.

Μάλιστα, η ομάδα της Βαρκελώνης, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2011, έχει στις τάξεις της μια σπουδαία παίκτρια από την Ουγγαρία, την Γκαμπριέλα Σουζ.

Η Βουλιαγμένη σε σχέση με την ομάδα των δύο Κυπέλλων Πρωταθλητριών του 2009 και του 2010 είναι διαφορετική κατά έξι πρόσωπα στη 13άδα της, ενώ σε σχέση με την περσινή ομάδα, λείπουν η Αντι Μελιδώνη και η Γιούλη Λαρά, που σταμάτησε το πόλο. Η 36χρονη Μελιδώνη βρίσκεται στον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της, έχοντας νέα καθήκοντα, βοηθού τεχνικού.

Ο τεχνικός της Βουλιαγμένης, Κώστας Δήμου, που πέρυσι οδήγησε «με την πρώτη» τη Βουλιαγμένη στο final four του Κίρισι, αλλά έχασε με ένα γκολ διαφορά την «κούπα» του Τσάμπιονς Καπ από την ιταλική Προ Ρέκο, δήλωσε:

«Η πρόσφατη εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα πλήγωσε τον εγωισμό της ομάδας, η αλήθεια είναι ότι οι παίκτριες είχαν πέσει λίγο ψυχολογικά. Ομως, οι αγώνες στο Εγκερ είναι για εμάς κάτι διαφορετικό. Θα έλεγα ότι το μεγάλο στοίχημα για τη Βουλιαγμένη είναι τα νέα κορίτσια που έχουν μπει στην ομάδα. Είναι παίκτριες με ποιότητα, αλλά το ζητούμενο είναι πώς θα αντιδράσουν σε τέτοιου είδους ματς, καθώς πλέον καλούνται να κολυμπήσουν στα βαθιά. Για τη Βουλιαγμένη έχει αρχίσει ένας νέος κύκλος και το βέβαιο είναι ότι χρειάζεται χρόνος».

To πρόγραμμα (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 26/4

Ημιτελικοί
19:00 Σαμπαντέλ – Βουλιαγμένη
20:30 Κίνεφ Κίρισι – Εγκερ

Σάββατο 27/4
17:30 Μικρός τελικός
19:00 Τελικός