Νίκη μισή πρόκριση για τον τελικό του Europa League, που θα διεξαχθεί στο Αμστερνταμ, πήρε η Τσέλσι μέσα στην Ελβετία με 2-1 επί της Βασιλείας στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό.

Ελαφρύ προβάδισμα πήρε η Φενέρμπαχτσε μετά την επικράτησή της με 1-0 μέσα στην έδρα της επί της Μπενφίκα.

Βασιλεία-Τσέλσι 1-2

Η Τσέλσι επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Βασιλείας στο πρώτο ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στο τελικό του Αμστερνταμ.

Οι «λονδρέζοι» κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς όταν στο 12′ ο Λάμπαρντ εκτέλεσε κόρνερ και ο Μόουζες με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι παίκτες της Βασιλείας έδειξαν να επηρεάζονται από το γκολ της Τσέλσι και δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη η Τσέλσι θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» τον αγώνα αλλά το σουτ του Τόρες στο 52΄ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σόμερ.

Το παιχνίδι στην συνέχεια άνοιξε με την ελβετική ομάδα να πιέζει για την ισοφάριση και το κατάφερε στο 87′ με εκτέλεση πέναλτι του Σχαρ που κέρδισε η Βασιλεία από την ανατροπή του Στόκερ από τον Αθπιλικουέτα. Η Τσέλσι όμως πήρε την νίκη χάρη σε γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις (90+4) με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Νταβίντ Λουίζ. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Λονδίνο την επόμενη Πέμπτη (2/5).

Διαιτητής:Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Κίτρινες:Ντράγκοβιτς (χάνει την ρεβάνς), Ντέγκεν, Σχαρ – Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ

Βασιλεία (Μουράτ Γιακίν):Σόμερ, Παρκ, Φ. Ντεγκέν, Ντράγκοβιτς, Σχαρ, Σερέι Ντιέ (61΄ Ντίαζ), Στόκερ, Φαμπιάν Φράι, Σαλάχ (78΄ Ντέγκεν) , Ελνένι (65΄ Ζουά), Στρέλερ

Τσέλσι (Ράφα Μπενίτεθ):Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ (79΄ Όσκαρ), Αζάρ (70’ Μάτα), Τόρες, Μόουζες

Φενέρμπαχτσε-Μπενφίκα 1-0

Ο Θεός του ποδοσφαίρου ήταν σήμερα στο πλευρό της Μπενφίκα, που έχασε… μόνο 1-0 από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη στον πρώτο ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ετσι, οι «Αετοί» θα έχουν την ευκαιρία να ανατρέψουν αυτό το σκορ στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (2/5) στη Λισαβόνα.

Σε εκπληκτική κατάσταση οι Τούρκοι, δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες, αλλά έπεσαν πάνω σ΄έναν αντίπαλο που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει: τα δοκάρια! Οι παίκτες της Φενέρ σημάδεψαν τέσσερις (!) φορές το δοκάρι του Αρτούρ. Και μάλιστα η κάθε μία είχε κάτι το ξεχωριστό! Στο 18′ με κεφαλιά του Σόου, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45’+2) με πέναλτι του Κρίστιαν, παράβαση που κέρδισε ο Γκιουνούλ από τον Τζον, στο 51΄ με σουτ του Κάιτ και στο 72′ σε προσπάθεια του Εγκεμέν Κορκμάζ. Αυτή η τελευταία ήταν και… φαρμακερή, αφού από την κεφαλιά του Τούρκου αμυντικού, η μπάλα μετά το δοκάρι κατέληξε τα δίχτυα!

Ενδιάμεσα, λίγο έλειψε να επιβεβαιωθεί στο ακέραιο ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όμως στο 54′ ο Γκαϊτάν σημάδεψε (κι αυτός) το δοκάρι των γηπεδούχων.

Διαιτητής:Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες:Κρίστιαν, Τοπάλ – Μάξι Περέιρα, Αϊμάρ, Αντρέ Γκόμες, Τζον, Γουεμπό

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Αϊκούτ Κοτζαμάν):Βολκάν, Κορκμάζ, Γιόμπο, Τσίγκλερ, Γκιονούλ, Τοπάλ, Μεϊρέλες (64′ Σαλίχ), Κρίστιαν (86′ Σελτζούκ), Σόου (87′ Κράσιτς), Κάιτ, Γουεμπό

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς):Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Ζαρντέλ, Αϊμάρ (46′ Γκαϊτάν), Μάτιτς, Αντρέ Γκόμες (81′ Μάρτινς), Καρντόσο, Τζον (64′ Ροντρίγκο), Σάλβιο, Μελγκαρέχο