Η Κάρεϊ Μάλιγκαν θα είναι η πρωταγωνίστρια μιας «ανόθευτης και επαναστατικής» κινηματογραφικής εκδοχής του έργου του Τόμας Χάρντι «Far from the madding crowd» («Μακριά από το αγριεμένο πλήθος»).

Το έργο θα σκηνοθετήσει ο Δανός σκηνοθέτης, Τόμας Βίντερμπεργκ, ενώ τα γυρίσματα με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό που έχει κερδίσει υποψηφιότητα για Όσκαρ από τη συμμετοχή της στην ταινία «Μια κάποια εκπαίδευση» θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2013.

Ο Βίντενμπεργκ που έχει επίσης σκηνοθετήσει τη δραματική ταινία «Το κυνήγι» (2012) δεσμεύτηκε ότι η ταινία – που, σημειωτέον, έχει ξαναγυριστεί το 1967 με πρωταγωνίστρια την Τζούλι Κρίστι – δεν θα είναι άλλη μια βρετανική ταινία εποχής με «ωραίες τουαλέτες και εντυπωσιακά τζάκια».

Η προσαρμογή του κειμένου σε κινηματογραφικό σενάριο έγινε από τον Ντέιβιντ Νίκολς, ενώ οι παραγωγοί βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις για να διαμορφώσουν το καστ. Εν τω μεταξύ, η Μάλιγκαν πρωταγωνιστεί και στην νέα κινηματογραφική μεταφορά του αριστουργήματος του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ «Ο Υπέροχος Γκάτσμπι» από τον Αυστραλό Μπαζ Λούρμαν που θα κάνει πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών στις 15 Μαΐου 2013. Στην Ελλάδα ο «Υπέροχος Γκάτσμπι» θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 16 Μαΐου.