Ο Κόμπι Μπράιαντ, ηγέτης των Λος Αντζελες Λέικερς και ένας εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών όλων των εποχών, «άργησε» κάπως να μάθει το «Twitter», αλλά μέσα σε ελάχιστους μήνες και έχοντας αποκτήσει περισσότερους από δύο εκατομμύρια «ακολούθους» («followers»), κατόρθωσε να προκαλέσει τεράστιο αντίκτυπο στο Διαδίκτυο χάρη στην υπερβολική ειλικρίνεια, που δείχνει και συχνά δημιουργεί προβλήματα.
«Matador defense on Parker. His penetration is hurting us» (σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «άμυνα με τα μάτια στον Πάρκερ. Η διείσδυσή του μας πληγώνει»), έγραψε ο άτυχος άσος στο «Twitter», το οποίο χρησιμοποιεί ως μέσο σύνδεσης με την ομάδα του, ειδικά αυτό το διάστημα, κατά το οποίο αναρρώνει στο σπίτι του μετά τη χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της ολικής ρήξης αχίλλειου τένοντα.
Μόνο που τέτοιου είδους σχόλια, όπως το «post, post, post» («πόσταρε, πόσταρε, πόσταρε»), που έγραψε για τον Πάου Γκασόλ κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας των πλέι οφ του ΝΒΑ απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σπερς, δεν ήταν δύσκολο να μετατραπούν σε… ερώτηση από τους δημοσιογράφους προς τον προπονητή των Λέικερς κ. Μάικ Ντ’ Αντόνι, ο οποίος έδειξε ενοχλημένος, αλλά δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά.
«Είναι σπουδαίο να γίνονται τέτοια σχόλια. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως οπαδός, απλά εσείς οι δημοσιογράφοι δίνετε μεγαλύτερη σημασία σε τέτοια σχόλια. Ενθουσιάζεται, θέλει να συμμετάσχει, επομένως δεν τον κατηγορώ», αποκρίθηκε ο 62χρονος τεχνικός (παλαίμαχος άσος της μεγάλης Ολίμπια Μιλάνο), ωστόσο ο Μπράιαντ δεν άφησε το σχόλιό να πέσει κάτω: «A fan? Lol» («Οπαδός; Ας γελάσω»)…
Μετά την ήττα (91-79) από τους Σπερς και το 1-0 στη σειρά των αγώνων, ο συμπαίκτης του Κόμπι Στιβ Μπλέικ δικαιολόγησε, πάντως, τον άτυχο άσο λέγοντας: «Τα ίδια θα μας έλεγε κατάμουτρα, αν βρισκόταν εδώ. Θα μας έλεγε τι να κάνουμε για να κερδίσουμε. Είμαι σίγουρος ότι αισθάνεται απαίσια που δεν μπορεί να παίξει και απλά θέλει να είναι συνδεδεμένος με την ομάδα».
Ο Ντουάιτ Χάουαρντ, όμως, ήταν πιο απότομος, όταν ενημερώθηκε σχετικά με τα «τιτιβίσματα» του Μπράιαντ: «Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να ελέγξουμε τι κάνουμε στο παρκέ». Υπάρχει, βέβαια, και άλλος τρόπος επικοινωνίας εκτός από το «Twitter», τη χρήση του οποίου, μάλιστα, ο 35χρονος άσος σκέφτεται να περιορίσει, βλέποντας τον αντίκτυπο που είχαν τα σχόλιά του τις τελευταίες ώρες.
Προ ημερών, ο Μπράιαντ χάρισε σε όλους τους συμπαίκτες του από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, με την αιτιολογία ότι δικαίωσαν την πρόβλεψή του πως οι Λέικερς θα προκριθούν στα πλέι οφ. Θα μπορούσε, λοιπόν, να τους στείλει «ηλεκτρονικά» τις οδηγίες και όχι δημοσίως μέσω «Twitter».
Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας του α’ γύρου, όπου υπερίσχυσαν όλοι οι γηπεδούχοι: Νέα Υόρκη – Βοστόνη 85-78, Μπρούκλιν – Σικάγο 106-89, Ντένβερ – Γκόλντεν Στέιτ 97-95, Λ.Α. Κλίπερς Μέμφις 112-91, Ιντιάνα – Ατλάντα 107-90, Μαϊάμι – Μιλγουόκι 110-87, Σαν Αντόνιο – Λ.Α. Λέικερς 91-79, Οκλαχόμα – Χιούστον 120-91.