Την έντονη δυσαρέσκειά του για όσα είπε ο κ. Γιάννης Αλαφούζος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εξέφρασε ο αρχηγός της εθνικής ομάδας Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα τουπρόεδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ήταν εκείνος που πρότεινε τον κ. Νίκο Νταμπίζα για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στο Τριφύλλι. Ο Καραγκούνης με γραπτή δήλωσή του τονίζει ότι είναι ποδοσφαιριστής και όχι μυστικός σύμβουλος ή μάνατζερ, ενώ αφήνει αιχμές και για τον τρόπο που αποπέμφθηκε από τους Πράσινους το περασμένο καλοκαίρι από τη διοίκηση Αλαφούζου…

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Καραγκούνη:
«Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Αλαφούζο να έχει κάνει τοποθέτηση στην ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με την εμπλοκή μου στην πρόσληψη νέων στελεχών θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο της ομάδας για τα εξής:

Σέβομαι οποιονδήποτε έχει θεσμικό ρόλο στον Παναθηναϊκό , γιαυτό δεν έχω τοποθετηθεί μέχρι σήμερα για όσα ανακριβή και υποτιμητικά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και με αφορούν. Επίσης είμαι διαρκώς συγκαταβατικός σε κάθε νέα πρόταση της ΠΑΕ για οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν απέναντί μου.

Δεν θα ανεχτώ όμως, από ανθρώπους που με οδήγησαν με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουν στην αποχώρηση μου από τον Παναθηναϊκό, να μου αποδίδουν σήμερα έναν ρόλο “μυστικού συμβούλου“ ή “μάνατζερ“ που προτείνει στελέχη και τεχνικούς διευθυντές.

Όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου απέφυγα συστηματικά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα οποιαδήποτε εμπλοκή σε παρόμοια ζητήματα και ακριβώς το ίδιο πράττω και τώρα. Αγωνίζομαι με το ίδιο πάθος και συνεχίζω την καριέρα μου που με τόσες θυσίες έχω χτίσει.

Παραμένω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ποδοσφαιριστής…

Γιώργος Καραγκούνης»

Η απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά και απάντησε σε χαμηλούς τόνους αναφέροντας τα εξής:
«Με αφορμή τη δήλωση του Γιώργου Καραγκούνη η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Κανείς δεν έχρισε κανέναν σύμβουλο ή μάνατζερ.

Το μόνο που ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι ότι ο Γιώργος του μίλησε με καλά λόγια για το ήθος και τις προοπτικές ενός ανθρώπου με τον οποίο στη συνέχεια έγιναν και γίνονται ακόμα κάποιες επαφές.

Οι επιλογές αφορούν τον Παναθηναϊκό και σε καμία περίπτωση τον πρώην παίκτη μας, σημερινό ποδοσφαιριστή της Fulham. Τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στη ΓΣ της εταιρείας ουδόλως απέχουν από την αλήθεια χωρίς από τα λεγόμενά του να θίγεται κανείς.

Ο δε Γιώργος ήταν και θα παραμείνει σημαντικό κεφάλαιο για αυτήν την ομάδα».