5.000 χρόνια χρειάστηκαν για να πέσει κατά μισό βαθμό η μέση θερμοκρασία της Γης.
100 μόλις χρόνια από την αρχή της Βιομηχανικής Επανάστασης ως σήμερα χρειάστηκαν για να ξαναζεσταθεί η Γη κατά έναν βαθμό.
25 χρόνια ξηρασίας και έντονων καταιγίδων έχουμε μπροστά μας εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Αδελφή η σύζυγος του φίλου!
Οι άνδρες είναι εξελικτικά «σχεδιασμένοι» να μη συνάπτουν σχέσεις με τις συντρόφους των φίλων τους. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αμερικανοί ανθρωπολόγοι του Πανεπιστημίου του Μισούρι με τη βοήθεια εθελοντών οι οποίοι δέχθηκαν να υποβληθούν σε μετρήσεις τεστοστερόνης. Είναι γνωστό ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα των ανδρών αυξάνονται όταν βρεθούν δίπλα σε μια εν δυνάμει σεξουαλική σύντροφο. Οπως παρατήρησαν οι αμερικανοί ανθρωπολόγοι, τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα των εθελοντών έπεφταν στη θέα των συντρόφων των φίλων τους. Αν και οι μοριακοί μηχανισμοί μέσω των οποίων επιτυγχάνεται αυτή η πτώση δεν έχουν εξηγηθεί, οι ερευνητές θεωρούν ότι το φαινόμενο αποτελεί εξελικτικό προϊόν της κοινωνικοποίησης του ανθρώπου: ένας άνδρας με τάσεις να συνάπτει σχέσεις με γυναίκες συντρόφων του δεν θα μπορούσε να επιβιώσει στην κοινότητα.
ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Πού βρήκε ο Αννίβας τους ελέφαντες που ανέβασε στις Αλπεις το 218 π.Χ.;

Λογικό ερώτημα, διότι ξέρουμε ότι οι ελέφαντες ζουν πιο πολύ στην Ινδία και στην περιοχή της Αφρικής κάτω από τη Σαχάρα, και ότι και οι δύο τοποθεσίες είναι μακριά από την Καρχηδόνα. Η αλήθεια όμως είναι ότι την εποχή εκείνη υπήρχε στη Βόρεια Αφρική ένα υποείδος ελέφαντα, ο Loxodonta africana pharaoensis, ο οποίος μετά την καταστροφή της Καρχηδόνας από τους Ρωμαίους δεν κατάφερε να επιβιώσει. Τον Οκτώβριο του 218 π.Χ. λοιπόν, επειδή οι Ρωμαίοι είχαν κλείσει τις παραλιακές προσβάσεις, ο Αννίβας, με 38.000 άνδρες, αναγκάστηκε να ανέβει τις Αλπεις μαζί με τους 34 πολεμικούς, όπως τους αποκαλούν οι ιστορικοί, ελέφαντες, οι οποίοι επέζησαν αυτής της ταλαιπωρίας αλλά δεν κατάφεραν να αντέξουν τον χειμώνα που ήλθε στη συνέχεια και τους θέρισε όλους. Πλην του αγαπημένου ελέφαντα του αρχηγού, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, ήταν εισαγωγή από την Ινδία!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ