Ο ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπραμόβιτς προτίθεται να σπάσει για ακόμη μια φορά το (μεταγραφικό) κοντέρ προκειμένου να ενισχύσει την Τσέλσι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian ο ιδιοκτήτης της περυσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης φέρεται διατεθειμένος να δαπανήσει περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ για την αγορά δύο ποδοσφαιριστών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Μπλε έχουν έρθει σε συμφωνία με τη γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν για την απόκτηση του 22χρονου διεθνούς γερμανού επιθετικού Αντρέ Σούρλε αντί 23 εκατ. ευρώ, ενώ προχωρημένες συζητήσεις υπάρχουν και με την βραζιλιάνικη Βάσκο ντα Γκάμα για τον 24χρονο βραζιλιάνο στόπερ Ντέντε, ο οποίος πιθανώς θα κοστίσει περί τα 20 εκατ. ευρώ.

Ο Σούρλε, 22 φορές διεθνής με την εθνική Γερμανίας, έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά με τη διοίκηση της Τσέλσι για να υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, ενώ πέραν των οικονομικών θα υπάρξουν και έμψυχα ανταλλάγματα με τον βέλγο εξτρέμ Κέβιν ντε Μπρούιν, που διέπρεψε ως δανεικός στη Βέρντερ Βρέμης, να αποτελεί τον εκλεκτό της Λεβερκούζεν από τη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών των Μπλε.

Η περίπτωση απόκτησης του Ντέντε θεωρείται σαφώς πιο δύσκολη καθώς στο κυνήγι του βρίσκονται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ από την Πρέμιερσιπ, όπως επίσης σύλλογοι από την Ισπανία και τη Γερμανία.

Στο πρόσωπο του Ντέντε πάντως οι ιθύνοντες του λονδρέζικου συλλόγου θεωρούν ότι έχουν εντοπίσει τον διάδοχο του 32χρονου αρχηγού της ομάδας Τζον Τέρι, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και είναι ακόμη αβέβαιο αν θα συνεχίσει την καριέρα του στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Ο υψηλόσωμος (1,92μ.) κεντρικός αμυντικός είναι βασικός και αναντικατάστατος στη Βάσκο, έχει αγωνιστεί επτά φορές με την εθνική Βραζιλίας και θεωρείται το next best thing του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου σε επίπεδο άμυνας. Το προσωνύμιο «Ντεντεκενμπάουερ» καταδεικνύει ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος πέραν των ανασταλτικών καθηκόντων έχει την ικανότητα να προωθεί με μαεστρία το παιχνίδι της ομάδας του, όπως έκανε παλαιότερα ο πρωτοπόρος στο είδος του Γερμανός Φραντς Μπεκενμπάουερ.