Ο ΟΠΑΠ θα είναι και για τα επόμενα δύο χρόνια χορηγός του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Η συμφωνία που θα κάνει πλουσιότερες τις ΠΑΕ κατά 26 εκατ. ευρώ (13 εκατ. ευρώ ανά έτος), υπεγράφη την Τετάρτη (17/4) στα γραφεία του Οργανισμού παρουσία του προέδρου της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου, του προέδρου της Σούπερ Λίγκας κ. Γιάννη Μώραλη και του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο κ. Λουρόπουλος διευκρίνισε ότι η σύμβαση με την Σούπερ Λίγκα είναι η μόνη διετής που υπέγραψε ο ΟΠΑΠ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης του 33% των μετοχών του δημοσίου, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο ο ΟΠΑΠ εκφράζει έμπρακτα το ενδιαφέρον του Οργανισμού για το ποδόσφαιρο. «Θέλουμε υγιή πρωταθλήματα και γεμάτες κερκίδες. Με την επικύρωση η ΟΠΑΠ στηρίζει με ένα ακόμη τρόπο το ποδόσφαιρο, ένα θετικό το βήμα για ποιο ποιοτικό πρωτάθλημα στη νέα περίοδο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ.

Ο κ. Ιωαννίδης κάλεσε τις ομάδες να λειτουργήσουν με πλάνο πενταετίας με στόχο να απαλλαγούν οι σύλλογοι από τα χρέη, να βελτιωθούν οι γηπεδικές εγκαταστάσεις και να επιστρέψουν οι οικογένειες στις εξέδρες. « Όλα τα πρωταθλήματα βοηθιούνται από τον ΟΠΑΠ, ο οποίος είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης αθλητισμού. Περάσαμε ένα ήρεμο πρωτάθλημα και στο παρά κάτι έγιναν πράγματα που μας δυσφήμισαν στο εξωτερικό με τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ. Εύχομαι η Σούπερ Λίγκα να κάνει καλύτερο προγραμματισμό, ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, να υπάρχουν ομάδες καθαρές σε όλα τα επίπεδα οι οποίες δεν θα χρωστούν, θα έχουν γήπεδα ικανά για να πηγαίνει ο κόσμος. Μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Μπορεί να είναι λίγες οι ομάδες, να μην μετράει το όνομα, χωρίς να αναφέρομαι στην ΑΕΚ, αλλά να είναι υγιείς» υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.