Το προφορικό αίτημα του ΟΦΗ για αναβολή της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής μέχρι να τελεσιδικήσει η όποια απόφαση για την ΑΕΚ δεν φαίνεται να έχει καμία ανταπόκριση και ως εκ τούτου την Κυριακή (21/4) θα διεξαχθούν κανονικά τα ματς.

ΟΦΗ, Βέροια, Πλατανιάς, Άρης και Πανθρακικός δεν έχουν σωθεί και μαθηματικά και αναμένουν με αγωνία την απόφαση, καθώς εκτός από την εκδίκαση της υπόθεσης από την πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής την Πέμπτη, θα ακολουθήσει η έφεση της Ενωσης.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι 14 από τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκα ζήτησαν να γίνει κανονικά η αγωνιστική της Κυριακής.

Οσα προηγήθηκαν

Προηγουμένως πάντως υπήρξε το ενδεχόμενο της αναβολής της τελευταίας (30ής) αγωνιστικής του πρωταθλήματος, καθώς υπάρχουν ομάδες οι οποίες περιμένουν να γνωστοποιηθεί η απόφαση για την ποινή της ΑΕΚ προτού πραγματοποιηθούν τα ματς της Κυριακής.

Η Κέρκυρα έχει ήδη υποβιβαστεί, ενώ μετά τη διακοπή του ΑΕΚ – Πανθρακικός, όλα δείχνουν ότι η Ενωση θα είναι η ομάδα που θα την ακολουθήσει στην Β’ Εθνική λόγω αφαίρεσης βαθμών που θα καταστήσουν απαγορευτική τη διεκδίκηση της παραμονής στην κατηγορία στο τελευταίο ματς της σεζόν απέναντι στον Ατρόμητο.

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ΠΑΕ ΑΕΚ να απολογηθεί, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα να συνεδριάσει και εν συνεχεία να γνωστοποιηθεί η απόφασή της. Η ΑΕΚ αναμένεται ότι θα απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (18/4) και αν δεν δικαιωθεί θα καταθέσει έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης, η οποία όμως θα εκδικασθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι διοικούντες τον ΟΦΗ είναι εκείνοι που ζήτησαν ήδη την αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής, ώστε να γνωρίζουν αν στο τελευταίο ματς παίζεται η σωτηρία τους ή όχι στην (σχεδόν απίθανη πάντως) περίπτωση που η ΑΕΚ αποφύγει την αφαίρεση βαθμών.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να πράξει και η Βέροια η οποία επίσης θα επικαλεστεί το δικαίωμά της να γνωρίζει για ποιον στόχο αγωνίζεται στο τελευταίο δικό της ματς για την τρέχουσα σεζόν και αν θα θα χρειάζεται βαθμό για να εξασφαλίσει την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα.