Η απομάκρυνση των εργαζομένων από τον χώρο του γραφείου για φαγητό το μεσημέρι, αυξάνει τα επίπεδα της ευημερίας τους και τους κάνει να βλέπουν πιο αισιόδοξα τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να αυξάνεται η απόδοσή τους στην εργασία τους, υποστηρίζει νέα βρετανική μελέτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, όσοι από τους υπαλλήλους τρώνε πάνω στο γραφείο τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται δυστυχισμένοι, γεγονός που μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την παραγωγικότητά τους.

Ευεργετικό το διάλειμμα για φαγητό

Βάσει των ευρημάτων των επιστημόνων, η πιο τονωτική «ένεση» αισιοδοξίας διαπιστώθηκε ότι ήταν η κατανάλωση σάντουιτς δίπλα από τη θάλασσα, ενώ τη δεύτερη θέση έλαβε το μεσημεριανό σε παγκάκι πάρκου.

Οι βρετανοί ψυχολόγοι παρατήρησαν ότι το φαγητό σε εξωτερικό χώρο δημιουργεί πιο θετικά συναισθήματα από ό,τι το φαγητό σε κάποιο εστιατόριο. Η επιστροφή στο σπίτι για μεσημεριανό έδειξε επίσης να βελτιώνει τη διάθεση των εργαζομένων, ενώ ακόμα και η κατανάλωση σνακ στο λεωφορείο ή στο τρένο φάνηκε να έχει θετικότερη επίδραση στην ψυχολογία των εργαζομένων από το φαγητό στο γραφείο.

Η κατανάλωση φαγητού στο καφέ της επιχείρησης κατά τους ειδικούς δεν φάνηκε να έχει καμία απολύτως επίδραση στον «πίνακα της ευτυχίας» των εργαζομένων.

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την αλυσίδα φούρνων Kingsmill.

«Το φαγητό έξω, με τον ήλιο να μας χαϊδεύει το πρόσωπο και το ελαφρύ αεράκι να μας δροσίζει μπορεί πραγματικά να συμβάλλει στην αναζωογόνηση του μυαλού για το υπόλοιπο της ημέρας στο γραφείο» εξηγεί ο εκπρόσωπος Τύπου της βρετανικής εταιρείας.