Το πρώτο ραντεβού τους για τον τίτλο δίνουν σήμερα (15/4) στο κλειστό του Ρέντη (19.00, novasports 4) ο Ολυμπιακός και ο Παμβοχαϊκός. Οι δύο πιο σταθερές και κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ ανδρών κατάφεραν να πάρουν τα εισιτήρια για τον τελικό χωρίς να διακινδυνεύσουν αφού πέτυχαν 3 νίκες επί Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ΠΑΟΚ, χωρίς να γνωρίσουν τη γεύση της ήττας στα ημιτελικά των πλέι οφ.
Οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στον τελικό των πλέι οφ όπου αγωνιστεί 16 φορές στην ιστορία ενώ η ομάδα του Βραχατίου θα κάνει την παρθενική εμφάνισή της στα κορυφαία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ο Παμβοχαϊκός γίνεται η τρίτη επαρχιακή ομάδα, μετά την Ορεστιάδα και τον Φοίνικα Σύρου, που προκρίνεται στους τελικούς και φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη που θα φθάσει μέχρι τον τίτλο.
Ο Ολυμπιακός έχοντας ως ατού, το πλούσιο ρόστερ, την εμπειρία βασικών παικτών, το πλεονέκτημα έδρας, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του 26ου τίτλου πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Παμβοχαϊκού και οι παίκτες του αν και αναγνωρίζουν ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν τον πρώτο λόγο θεωρούν ότι είναι ικανοί να κάνουν την υπέρβαση, σπάζοντας την έδρα του Ολυμπιακού έχοντας την πρώτη ευκαιρία σήμερα και τη δεύτερη αύριο.
Τα τελευταία δύο χρόνια (ο Παμβοχαϊκός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α1 βόλεϊ την περίοδο σεζόν 2011-12) ο Ολυμπιακός με τον Παμβοχαϊκό έχουν αναμετρηθεί 6 φορές για το πρωτάθλημα . Ο Παμβοχαϊκός έχει 4 νίκες και ο Ολυμπιακός 2. Εφέτος η κάθε ομάδα νίκησε στην έδρα της από 3-0, ενώ τη σεζόν 2011-12 και οι 4 αγώνες κρίθηκαν στο τάι μπρέικ με τον Παμβοχαϊκό να επικρατεί στα 3 από αυτά και να κατακτά την 3η θέση στους μικρούς τελικούς.