ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

½ φλ. κουκουνάρι

2 µατσάκια ρόκα

250-300 γρ. φράουλες

Για τη βινεγκρέτ

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

15 ml λευκό ξίδι (ή µηλόξιδο)

1 κ.γ. µουστάρδα Dijon

1 κ.σ. συκόµελο

αλάτι

λευκό πιπέρι, φρεσκοτριµµένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρδίζουµε το κουκουνάρι: Σε αντικολλητικό τηγάνι, που έχουµε αφήσει να κάψει, ρίχνουµε τους κουκουναρόσπορους, χωρίς να προσθέσουµε καµία λιπαρή ουσία. Αποσύρουµε από τη φωτιά και σείουµε το τηγάνι συνεχώς για 1 – 2 λεπτά.

Πλένουµε και στεγνώνουµε καλά τη ρόκα και τις φράουλες. Κόβουµε τη ρόκα µε τα χέρια σε κοµµάτια και τα τοποθετούµε σε πιατέλα. Κόβουµε τις φράουλες στα 2 ή στα 4, ανάλογα µε το µέγεθός τους, και τις µοιράζουµε πάνω από τη ρόκα. Σκορπίζουµε το καβουρδισµένο κουκουνάρι.

Χτυπάµε στο σέικερ όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, ώσπου να οµογενοποιηθούν. Λίγο προτού σερβίρουµε, περιχύνουµε τη σαλάτα µε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουµε ελαφρά.