Η Μπαρτσελόνα καρδιοχτύπησε στο Καμπ Νου αφού η Παρί Σεν Ζερμέν προηγήθηκε στο σκορ με τον Παστόρε, αλλά το γκολ του Πέδρο χάρισε το 1-1 και την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League για τους Μπλαουγκράνα.

Εκεί θα βρίσκεται και η Μπάγερν Μονάχου που νίκησε τη Γιουβέντους και στην Ιταλία με το ίδιο σκορ, 2-0 και πέρασε επιβλητικά στους «4» του θεσμού. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρμουντ οι ομάδες που πέρασαν από την Τρίτη στα ημιτελικά.

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε κοντά στη μεγαλύτερη έκπληξη, αλλά δεν κατάφερε να αποκλείσει τη Μπαρτσελόνα, παρότι έμεινε αήττητη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις των προημιτελικών.

Με το σημερινό 1-1 στο «Καμπ Νου» οι Καταλανοί πήραν την πρόκριση στους «4», χάρη στα εκτός έδρας γκολ αφού το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο 2-2 στο Παρίσι.

Ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε αριστοτεχνικά την ομάδα του, που έκλεισε όλους τους χώρους, εκμεταλλευόμενη ασφαλώς την απουσία του Λιονέλ Μέσι ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο. Παράλληλα, έπαιξε ιδανικά τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές ο Χαβιέρ Παστόρε άνοιξε το σκορ στο 50΄.

Ο Μέσι κλήθηκε εσπευσμένα από τον πάγκο και η είσοδός του έδωσε άλλη διάσταση στο δημιουργικό τομέα. Από τα πόδια του στο 71΄ ξεκίνησε ο εκπληκτικός συνδυασμός με ενδιάμεσο τον Βίγια και τελικό παραλήπτη τον Πέδρο, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής «έγραψε» το 1-1 και έστειλε τη «Μπάρτσα» στους ημιτελικούς.

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Αντριάνο – Λαβέτσι, Τιάγκο Σίλβα, Μπέκαμ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα): Βίκτορ Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Αντριάνο (62΄ Μπαρτρά), Ζόρντι Αλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Ινιέστα, Πέδρο, Φάμπρεγας (62΄ Μέσι), Βίγια (84΄ Σονγκ)
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Κάρλο Αντσελότι): Σιρίγκου, Ζαλέ (88΄ Βαν ντερ Βιλ), Αλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Λούκας, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (83΄ Μπέκαμ), Παστόρε, Ιμπραϊμοβιτς, Λαβέτσι (81΄ Γκαμέιρο)


Γιουβέντους – Μπάγερν Μονάχου 0-2

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 2-0 της Γιουβέντους στο Τορίνο και με συνολικό σκορ 4-0 προκρίθηκε στα ημιτελικά. Τα τέρματα της Μπάγερν σημείωσαν οι Μάντζουκιτς στο 64΄ και Πιζάρο στις καθυστερήσεις (90+1).

Οι Ιταλοί μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα αλλά δεν μπορούσαν να σπάσουν την άμυνα της Μπάγερν και έτσι προσπάθησαν να σκοράρουν με στημένες φάσεις αλλά ο Νόιερ δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε. Η Μπάγερν έδειχνε αρκετά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και προειδοποίησε αρχικά με το δοκάρι του Ρόμπεν στο 57΄.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως (64΄) οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ με κοντινή κεφαλιά του Μάντζουκιτς πού πήρε το «ριμπάουντ» μετά από απόκρουση του Μπουφόν σε προβολή του Τσάβι Μαρτίνεθ.

Μετά το γκολ το παιχνίδι άνοιξε με τους παίκτες της Γιουβέντους να βγαίνουν ομαδικά μπροστά αφήνοντας όμως μεγάλα κενά στην άμυνα της που εκμεταλλεύτηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πιζάρο σημειώνοντας το 2-0 (90+1΄)

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο
Κίτρινες: Μπονούτσι -Μάντζουκιτς (χάνει τον επόμενο αγώνα)

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Παντοίν (69΄ Ισλα), Πίρλο, Πογκμπά, Μαρκίζιο (79΄ Τζακερίνι), Ασαμόα, Βούτσινιτς, Κουαλιαρέλα (66΄ Μάτρι).
Μπάγερν Μονάχου (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν (35΄ Μπόατενγκ), Ντάντε, Αλάμπα, Σβάϊστάιγκερ, Τσάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μέλερ, Ριμπερί (80΄ Λουίς Γκουστάβο), Μάντζουκιτς (83΄ Πιζάρο).