«Ενα μεγάλο μπράβο στη Γαλατά που παίζει σε αυτό το γήπεδο με 50.000 ποδοσφαιριστές στο πλευρό της. Πιεστήκαμε αλλά η ποιότητά μας ήταν ευτυχώς αρκετή για την πρόκριση» δήλωσε μετά το τέλος του δεύτερου προημιτελικού απέναντι στην τουρκική ομάδα ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης κ. Ζοζέ Μουρίνιο, ενθουσιασμένος από την ατμόσφαιρα στο «Αλί Σαμί Γιεν» αλλά και την υπερπροσπάθεια των γηπεδούχων να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-3 του πρώτου αγώνα.

Η Γαλατάσαραΐ έφτασε στο σημείο να προηγείται με 3-1 (χάρη σε τέρματα των Εμπουέ, Γουέσλι Σνάιντερ και Ντιντιέ Ντρογκμπά) στο 72ο λεπτό του αγώνα και πίστεψε ότι θα μπορούσε να πετύχει επιπλέον δύο γκολ ολοκληρώνοντας μία ανεπανάληπτη ανατροπή. Δεν κατάφερε να πετύχει το τέταρτο τέρμα που θα της έδινε φτερά για να κυνηγήσει με ακόμα περισσότερη πίστη την πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ και στο 93ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στον αγώνα βάζοντας τέλος στη σεμνή τελετή.

Αυτή είναι συνολικά η 24η φορά στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης που οι Μερένχες προκρίνονται στα ημιτελικά της κορυφαίας τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης (κύπελλο πρωταθλητριών παλαιότερα) και 3η συνεχόμενη που τα καταφέρουν στην προσπάθειά τους να στεφθούν για 10η φορά πρωταθλητές Ευρώπης.

Για τον πορτογάλο προπονητή της ομάδας κ. Μουρίνιο αυτή θα είναι η τέταρτη σερί παρουσία του στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές ως προπονητής των Πόρτο και Ιντερ, κάτι που δεν κατάφερε με την Τσέλσι.

Η Γαλατάσαραϊ από την πλευρά της, απώλεσε την ευκαιρία να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Η πρώτη και μοναδική φορά κατεγράφη την σεζόν 1988-89, όταν εν συνεχεία αποκλείστηκε στους «4» από τη Στεάουα Βουκουρεστίου, η οποία ακολούθως ηττήθηκε (0-4) στον τελικό του τότε κυπέλλου πρωταθλητριών από τη Μίλαν.