Η τρίτη πράξη των ημιτελικών της Α1 βόλεϊ ανδρών παίζεται σήμερα με τους γηπεδούχους ΠΑΟΚ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο καθώς οι φιλοξενούμενοι Παμβοχαϊκός και Ολυμπιακός, αντιστοίχως, ταξίδεψαν έχοντας στις αποσκευές το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ.
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 17.30 στο κλειστό της Πυλαίας την ομάδα του Βραχατίου με τη διοίκησή του να έχει κάνει έκκληση στους οπαδούς του Δικεφάλου να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας. Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν ηττηθεί ποτέ από τον Παμβοχαϊκό στην έδρα τους ενώ και τα δύο παιχνίδια στο Βραχάτι κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κ. Στέλιος Καζάζης θεωρεί ότι:«εάν θέλουμε να κάνουμε την ανατροπή θα πρέπει να πιστέψουμε σε αυτήν, να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και πάνω από όλα περιορίσουμε τα αβίαστα λάθη που κάναμε στους προηγούμενους μεταξύ μας αγώνες στα κρίσιμα σημεία».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παμβοχαϊκού κ. Νίκος Ζαλμάς επισημαίνει ότι : «Είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι για το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύο ματς στο Βραχάτι παρότι τα έχουμε κερδίσει. Δεν τα σκεφτόμαστε ούτε έχουμε στο μυαλό μας το 2-0 στις νίκες. Σκεφτόμαστε πως είμαστε 0-0 στις νίκες. Στο μυαλό μας έχουμε ότι πάμε να παίξουμε έναν αγώνα σαν… τελικό που πρέπει να νικήσουμε για να προκριθούμε στους τελικούς. Επίσης, δεν παραγνωρίζουμε πως και τα δύο ματς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες και τα πάντα κρίνονται στις ομαδικές διαφορές που πολλές φορές δεν φαίνονται με γυμνό μάτι αλλά κρίνουν το τελικό σκορ. Ξέρουμε πως ο ΠΑΟΚ θα ρισκάρει αλλά κι εμείς είμαστε καλά και έτοιμοι ψυχολογικά».

Στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός που εξασφάλισε μια θέση στην 4άδα μετά από 30 χρόνια υποδέχεται (20.00, Novasports-7) τον Ολυμπιακό αντιμετωπίζει τον σημερινό αγώνα ως «ιστορικό». Γιαυτό και στην πόλη του Έβρου έχει σημάνει συναγερμός. Μάλιστα η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός ανακοίνωσε πως λόγω της τεράστιας ζήτησης που υπάρχει στα εισιτήρια του αγώνα δεν θα δοθούν εισιτήρια σε οπαδούς του Ολυμπιακού.
Την ιστορικότητα του αγώνα επισήμανε στις δηλώσεις του και ο προπονητής του Εθνικού κ. Σάκης Μουστακίδης: «Ηρθε η ώρα μας. Θα δώσουμε έναν ιστορικό αγώνα για την ομάδα και τον σύλλογο. Πρώτα απ΄ όλα θέλω να το ευχαριστηθούν οι παίκτες μου. Νιώθω πως έχουν συνειδητοποιήσει τη μεγάλη σημασία και την επιτακτική ανάγκη να πάρουν μία νίκη επί του Ολυμπιακού. Θα μας βοηθήσει ως ομάδα και ως σύλλογο και θα δώσει χαρά στον κόσμο μας που περίμενε χρόνια αυτόν τον αγώνα. Αν πάρουμε μία νίκη πολλά θα αλλάξουν. Η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία μας θα ανέβουν στα ύψη και θα μπούμε με άλλο αέρα στον τέταρτο αγώνα την Πέμπτη».
Οι ερυθρόλευκοι που μετρούν 20 νίκες σε 22 παιχνίδια που έχουν δώσει στην Αλεξανδρούπολη γνωρίζουν ότι ο αγώνας θα είναι «μια μεγάλη δοκιμασία.» όπως τονίζει ο προπονητής του κ. Δημήτρης Καζάζης. «Ο Εθνικός μας δυσκόλεψε και στα δύο ματς στου Ρέντη και ξέρουμε πως στην έδρα του πάντα είναι διαφορετικός προς το καλύτερο. Στον Α΄ γύρο δυσκολευτήκαμε πολύ να νικήσουμε. Η ομάδα μου έχει έμπειρους παίκτες και έχουμε το πλάνο για σωστή διαχείριση. Είμαι βέβαιος πως θα υπάρχει ωραία και βολεϊκή ατμόσφαιρα όπως συμβαίνει πάντα στην Αλεξανδρούπολη και ο κόσμος του βόλεϊ που θα έρθει στο γήπεδο ή που θα παρακολουθήσει τηλεοπτικά την αναμέτρηση να παρακολουθήσει αναμέτρηση που θα είναι διαφήμιση για το άθλημα».