Οπως προβλέπει ειδικός όρος στο συμβόλαιο του Αντώνη Πετρόπουλου, η ΑΕΚ θα έπρεπε να καταβάλει στον διεθνή επιθετικό το ποσό των 10.000 ευρώ ως το τέλος του περασμένου Μαρτίου, κάτι που δεν συνέβη. Ετσι ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού, βάσει της συμφωνίας του με την ΠΑΕ, απέκτησε τη δυνατότητα να μείνει ελεύθερος στις 30 του ερχόμενου Ιουνίου εφόσον το επιθυμεί!

Εν ολίγοις καταρρίφθηκε ο υπέρ της Ενωσης όρος σύμφωνα με τον οποίο η συνεργασία των δύο πλευρών θα ανανεωνόταν αυτόματα εφόσον η ΑΕΚ εξασφάλιζε την παραμονή της στην κατηγορία. Πλέον, εφόσον ο Πετρόπουλος το επιθυμεί, οι όροι της συνέχισης της συνεργασίας των δύο πλευρών θα γίνουν εκ νέου διαπραγματεύσιμοι.

Πάντως ο ποδοσφαιριστής της Ενωσης μιλώντας στο «Βήμα», ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο γεγονός για να αποχωρήσει από την ΑΕΚ (εφόσον αυτή εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της) ή να επιδιώξει καλύτερους οικονομικούς όρους από αυτούς που είχαν συμφωνηθεί για την περίπτωση της αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου του.

«Δεν σκέφτομαι έτσι εγώ Από την πρώτη στιγμή είχα ξεκαθαρίσει ότι τη σχέση μου με την ΑΕΚ θέλω να είναι διαρκείας. Αυτό που βγήκε προς τα έξω σε μία τέτοια χρονική στιγμή, δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, μόνο βαβούρα δημιουργεί και ντόρο αναίτιο. Θέλω να μείνω στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι, αυτός είναι ο σκοπός μου. Να εξασφαλίσουμε την παραμονή, να βρει η ΑΕΚ το δρόμο της και όλα θα γίνουν όπως πρέπει».