Οταν ο Ταμήλος γνώρισε την Διαμαντοπούλου

Προσοχή, κυκλοφορεί ήδη στην κυπριακή Βουλή κατάλογος με ονόματα που έχουν προλάβει

Οταν ο Ταμήλος γνώρισε την Διαμαντοπούλου | tovima.gr
Προσοχή, κυκλοφορεί ήδη στην κυπριακή Βουλή κατάλογος με ονόματα που έχουν προλάβει να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός Κύπρου λίγες μόλις ημέρες πριν από την οικονομική καταστροφή. Το πρόβλημα δεν είναι εάν σ΄αυτό τον κατάλογο περιλαμβάνονται και Ελλαδίτες που είχαν καταθέσεις στην Κύπρο, αλλά (πάλι) εάν τα χρήματα αυτά τα είχαν δηλώσει στην Εφορία γιατί σίγουρα θα τους κυνηγήσει το ΣΔΟΕ.
***

Και όμως υπήρξε πολιτικός (απ΄αυτούς που συνήθως λέμε με βαρύνουσα γνώμη) που άναψε χθες ένα κεράκι για τον κ. Μιχ. Σάλλα για την εξαγορά των υποκαταστημάτων των δύο κυπριακών τραπεζών από την Τράπεζα Πειραιώς. Και ξέρετε γιατί; Επειδή ο ανωτέρω πολιτικός είχε καταθέσεις σε υποκατάστημα κυπριακής τράπεζας, αλλά στην Αθήνα. Σιγούρεψε ο άνθρωπος τα λεφτά του. Πάλι καλά που δεν τα μετέφερε στην Κύπρο για να εισπράξει και τόκο 5% αλλά σήμερα θα έμενε με 100.000 ευρώ ανά χείρας.

***
Όσο για τον αρχηγό κόμματος που σας έγραφα χθες και που αυτές τις ημέρες εμφανίζεται να είναι πολύ στεναχωρημένος για το κούρεμα που έγινε στις καταθέσεις στην Κύπρο, σας πληροφορώ ότι είχε δύο επιχειρήσεις (στο όνομα συγγενικού του προσώπου για να μη φαίνεται) που είχαν την έδρα τους στη Λευκωσία. Το πρόβλημα δεν είναι εάν έχασε ή όχι χρήματα (που έχασε) αλλά εάν τα είχε δηλώσει στην Εφορία.
***
Στην Κύπρο πάντως βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία μιας νέας τράπεζας από ομάδα επιχειρηματιών αποτελούμενη από Κυπρίους, Ελλαδίτες, αλλά και Ρώσους. Το αρχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ και οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει τόσο που δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα ονόματα των πρωταγωνιστών της δημιουργίας αυτής της τράπεζας. Είναι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταυράκης, ο δικηγόρος κ. Στ. Τριανταφυλλίδης, ο πρώην Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Κύπρου κ. Ντίνος Παπαδόπουλος και άλλοι. Άρχισαν μάλιστα να κάνουν προσπάθεια να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο με ενίσχυση από την… Ινδία.
***
Όταν ο κ. Ταμήλος συνάντησε την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου έγινε ανταλλαγή πολιτικών απόψεων για το πού πάει η κατάσταση στη χώρα. Η συνάντηση ήταν τυχαία και έγινε στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στη Βιβλιοθήκη, όπου σ΄ένα τραπέζι καθόταν η κυρία Διαμαντοπούλου, σ΄άλλο ο κ. Θ. Πάγκαλος με κοινοτικούς παράγοντες και σ΄ένα τρίτο ο κ. Μιχ. Ταμήλος με την παρέα του (με ψηφοφόρους του- όπως έλεγε). Η συνάντηση διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά, αλλά σ΄αυτό το χρονικό διάστημα ο κ. Ταμήλος πρόλαβε να δώσει τα τηλέφωνά του (και το email του) στην κυρία Διαμαντοπούλου και να εισπράξει και μία πρόσκληση από την πρώην πασιονάρια του ΠαΣοΚ να την επισκεφθεί στο πολιτικό της γραφείο στην λεωφόρο Συγγρού για «ανταλλαγή πολιτικών προτάσεων».
***
Μέσα στα δέκα αυτά λεπτά έγινε επιπλέον και πολιτική συζήτηση αφού η κυρία Διαμαντοπούλου ενδιαφέρθηκε να μάθει πώς τα πάει στη… Βουλή ο κ. Ταμήλος, ρωτώντας τον μάλιστα εάν προτιμούσε να παραμείνει δήμαρχος από το να εκλεγεί βουλευτής. Εκείνο που έμαθα είναι ότι ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ εξήγγειλε εκ νέου την υποψηφιότητά του με το «κόμμα του κ. Σαμαρά».
***
Φαινόταν ήρεμος, εγκάρδιος και χαμογελαστός ο κ. Ταμήλος στη συνάντηση που είχε με τους ψηφοφόρους του και με την κυρία Διαμαντόπουλου. Τίποτα δεν πρόδιδε την οργή που είχε μισή ώρα ενωρίτερα όταν συγκρούστηκε στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής με την Πρόεδρο κυρία Διονυσία -Θεοδώρα Αυγερινοπούλου εκ Ζαχάρω Ηλείας. Τι ακριβώς είχε συμβεί;
***
Απλούστατα θέλησε να μιλήσει πρώτος στην Επιτροπή και όχι… ένατος όπως είχε εγγραφεί. Η κυρία Αυγερινοπούλου ( η βουλευτής που γύρισε προεκλογικό τρέιλερ στις αίθουσες της Βουλής εξασφαλίζοντας μάλιστα ειδική άδεια και που είχε αποστείλει επιστολή στην κυρία Λαγκάρντ ζητώντας να της κοινοποιήσει τα ονόματα που εμφανίζονται στη λίστα) δεν το επέτρεψε. Ο κ. Ταμήλος, που είχε πει ότι σ΄αυτή την Επιτροπή δεν έρχεται επειδή δεν υπάρχει αποζημίωση, εξοργίστηκε (μου είπαν ότι είπε και μερικά… γαλλικά), απείλησε (πάλι) να μην ξανάρθει και έφυγε πήγε στο Κολωνάκι και συνάντησε την κυρία Διαμαντοπούλου.
***
Ούτε καν οι μισές από τις ερωτήσεις που υποβάλλουν οι βουλευτές προς τους υπουργούς δεν απαντώνται στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Δραγασάκης. Όπως είπε στην Ολομέλεια, η απουσία υπουργών στις ερωτήσεις βουλευτών δεν είναι ένα ευκαιριακό φαινόμενο αλλά συστηματικό. Το ποσοστό των ερωτήσεων που συζητούνται φτάνει μόλις το 49% και όπως τόνισε ο κ. Δραγασάκης «η ανησυχία είναι ομόθυμη στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συστηματικότητα αυτού του φαινομένου και ποια είναι η θεραπεία θα το δούμε».
***
«Υπάρχουν υπουργοί που τιμούν τη Βουλή, υπάρχουν όμως και υπουργοί που είναι κάτω από τον μέσο όρο», επισήμανε ο κ. Δραγασάκης δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία αναδεικνύεται ως πρώτο στην «κοπάνα» το υπουργείο Τουρισμού καθώς απαντά κατά μέσο όρο στο 33%, όπως και το υπουργείο Επικρατείας, ενώ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο 36%, το υπουργείο Οικονομικών στο 39%, το υπουργείο Εσωτερικών στο 40%, το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης στο 45% και το υπουργείο Υγείας στο 46% των ερωτήσεων βουλευτών.
***
«Δεν πρόκειται να πω τίποτα», ήταν τα λόγια της κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη, όταν την ρώτησε συνεργάτης μου ποιοι ήταν οι λόγοι που την έδιωξαν από τη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ. Την κυρία Μπιρμπίλη αντικαθιστά από τις 10 Ιουνίου (που αναμένεται να μιλήσει και η πρώην υπουργός) ο πρώην καθηγητής στην έδρα Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πανεπιστήμιο Tufts κ. Γ. Πρεβελάκης.
***
Η δικομματική συνεργασία δυνάμεων της ΝΔ και του ΠαΣοΚ υπερίσχυσε στις εκλογές που πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι της Βουλής για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του συλλόγου τους. Συγκεκριμένα, έλαβαν 436 ψήφους έναντι 418 που έλαβε ο έτερος συνδυασμός που αποτελείτο από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΝΔ, πρώην ΠαΣοΚ, «Ανεξάρτητους Έλληνες» και άλλους αντιμνημονιακούς, ενώ ο «ανεξάρτητος» υποψήφιος που εκπροσωπούσε τη «Χρυσή Αυγή» έλαβε 27 ψήφους (είδατε τι κάνουν οι διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή). Έτσι, οι έδρες κατανέμονται 4-3 μεταξύ των δυο βασικών αντιπάλων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk