Οι αλλαγές προπονητή στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας θυμίζουν… σκυταλοδρομία! Σήμερα Τρίτη (26/3) η διοίκηση της ΚΑΕ ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον κ. Αγγελο Κορωνιό δίνοντας τη σκυτάλη στον έμπειρο συνάδελφό του κ. Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος έγινε ο τέταρτος προπονητής από την έναρξη της εφετινής αγωνιστικής περιόδου που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας με στόχο την παραμονή στην Α1.
«Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας θέλει να ευχαριστήσει θερμά για τη συνεργασία και την προσφορά του στην ομάδα τον προπονητή, κ. Άγγελο Κορωνιό και του εύχεται καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα. Παράλληλα, νέος τεχνικός της ομάδας, μέχρι και το τέλος της περιόδου, αναλαμβάνει ο κ. Βαγγέλης Αλεξανδρής», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ εκπλήσσοντας ακόμη και τους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι χθες Δευτέρα (26/3) έκαναν προπόνηση υπό τις οδηγίες του κ. Κορωνιού.
Υπενθυμίζουμε ότι στην αρχή της χρονιάς πρώτος προπονητής ήταν ο παλαίμαχος φόργουορντ κ. Κρις Χουγκάζ, εν συνεχεία το τιμόνι ανέλαβε ο κ. Δημήτρης Γαλάνης, τον οποίο διαδέχθηκε ο κ. Αγγελος Κορωνιός, που και αυτός δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στην… ηλεκτρική καρέκλα του προπονητή της συγκεκριμένης ομάδας.
Πιθανώς, οι τέσσερις σερί ήττες της Καβάλας, μιας ομάδας, που μέχρι πέρυσι στηριζόταν στην ελληνική τετράδα Στεφανίδης Σίμτσακ Καραποστόλου Αγγελόπουλος, αλλά από αυτούς έχει παραμείνει στο ρόστερ μόνο ο αρχηγός Χριστόφορος Στεφανίδης, οδήγησαν τη διοίκηση στη λύση του… ηλεκτροσόκ ευελπιστώντας ότι ο κόουτς Αλεξανδής θα εκπληρώσει τον στόχο της παραμονής στις εναπομένουσες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επονομαζόμενος και «Τίγρης» είναι από τους παλαιότερους προπονητές στην Α1 ανδρών (μαζί με τον κ. Σούλη Μαρκόπουλο του ΠΑΟΚ) κοουτσάροντας ομάδες εδώ και 21 χρόνια. Η έναρξη της εφετινής σεζόν τον βρήκε στον Αρη, από τον οποίο, όμως, αποχώρησε στις 25 Οκτωβρίου 2012. Εκτοτε παρέμενε χωρίς δουλειά (αυτοί οι πέντε μήνες ίσως είναι το μεγαλύτερο διάστημα, κατά το οποίο βρέθηκε χωρίς πάγκο), ώσπου να αναλάβει μια ακόμη δύσκολη αποστολή, τη διάσωση της Καβάλας στη «μεγάλη» κατηγορία.
Το πιο πιθανό, πάντως, είναι ότι δεν θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί, αν σκεφτεί κανείς ότι είχε εργαστεί στην Καβάλα στο δεύτερο μισό της περιόδου 2009-10 παίρνοντας την 11η θέση στην τελική κατάταξη.