Το ψάρι να είναι απαραιτήτως ψητό και όχι βρασµένο, τονίζει η Ρένα. Και το λαδολέµονο, της τελευταίας στιγµής.

Υλικά (για 6-8 άτοµα)

  • 3-4 φέτες ψάρι (σφυρίδα, συναγρίδα ή άλλο της αρεσκείας σας), ψητό
  • 1 κιλό baby πατάτες, βρασµένες και ξεφλουδισµένες
  • 1 κιλό κολοκυθάκια, βρασµένα και κοµµένα σε ροδέλες
  • 2 κρεµµύδια, κοµµένα σε ροδέλες
  • 2-3 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
  • ½ µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο
  • ½ µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ωµή, σε κυβάκια
  • 1 ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού χυµό λεµονιού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουµε το ψάρι στο γκριλ, το αφήνουµε να κρυώσει εντελώς, το καθαρίζουµε από τα κόκαλα και την πέτσα, το ξεψαχνίζουµε και το κόβουµε µε τα χέρια σε κοµµάτια µεγέθους καρυδιού.

Σε µια σαλατιέρα βάζουµε όλα τα υλικά µας, εκτός από το ελαιόλαδο, τον χυµό λεµονιού και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουµε. Σκεπάζουµε τη σαλατιέρα µε διάφανη µεµβράνη και τη βάζουµε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Χτυπάµε καλά το ελαιόλαδο και τον χυµό λεµονιού σε ένα σέικερ. Βγάζουµε τη σαλάτα από το ψυγείο, την αλατίζουµε και ανακατεύουµε ξανά. Την περιχύνουµε µε το λαδολέµονο και πασπαλίζουµε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι.