Την παραμυθένια ατμόσφαιρα που περιγράφει το ποιητικό κείμενο του Εμάνουελ Σικανέντερ επιχείρησε να μεταφέρει στη σκηνή του θεάτρου «Ολύμπια» ο σκηνοθέτης Αρνώ Μπερνάρ στη δημοφιλή όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Ο Μαγικός Αυλός» που έκανε πρεμιέρα από την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Σάββατο 9 Μαρτίου. Ο λόγος για την τελευταία από τις δεκαεπτά όπερες που έγραψε ο Μότσαρτ με την εξαιρετική μουσική και τις υπέροχες άριες.

Η υπόθεση αφορά την προσπάθεια του Ταμίνο να ελευθερώσει την όμορφη Παμίνα από τον Ζαράστρο. Η μητέρα της, η Βασίλισσα της Νύχτας, παρέχει γι’ αυτόν το σκοπό στον Ταμίνο ένα μαγικό αυλό και στον ακόλουθό του Παπαγκένο ασημένια καμπανάκια, των οποίων ο ήχος βοηθά να ξεπεραστούν κάθε είδους δοκιμασίες. Σταδιακά οι στερεότυπες απόψεις για το καλό και το κακό ανατρέπονται. Το καλό θριαμβεύει, το κακό κατακρημνίζεται.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης ήταν του Μπρούνο Σβενγκλ, ενώ το κοινό της πρεμιέρας απόλαυσε μια διανομή τραγουδιστών όπως, μεταξύ άλλων, τους Δημήτρη Καβράκο, Αντώνη Κορωναίο, Μαρία Μητσοπούλου, Βασιλική Καραγιάννη και Χάρη Ανδριανό. Συμμετείχε η Χορωδία της ΕΛΣ υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου όπου σημείωσε μια πολύ καλή μουσική και σκηνική ερμηνεία. Ο Ηλίας Βουδούρης διεύθυνε την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία απέδωσε τα ιδιαίτερα χρώματα της μουσικής του Μότσαρτ. Η παράσταση ενδείκνυται και για μικρούς και για μεγάλους φίλους της όπερας.

INFO:

Ο Μαγικός Αυλός

Θέατρο Ολύμπια

9, 10 13, 22, 23, 27, 28, 29 Μαρτίου 2013


Επόμενες παραστάσεις: 13, 22, 23, 27, 28, 29 Μαρτίου 2013


Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.00

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία τoυ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

Ακαδημίας 59-61, Αθήνα

www.nationalopera.gr

Τιμές εισιτηρίων €20, €30, €40, €50, €60, €70, €80

Παιδικό, φοιτητικό €15

Στην παράσταση της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2013, όλες οι κατηγορίες των εισιτήριων διατίθενται με έκπτωση 15%, στο πλαίσιο της κοινωνικής τιμολογιακής πολιτικής της ΕΛΣ.