Κάποιοι τον έχουν χαρακτηρίσει «μηχανή κοπής χρήματος». Αν και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν αναδείχθηκε ποτέ κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο για πολλά χρόνια υπήρξε ο παίκτης με τα μεγαλύτερα έσοδα αφού γνώριζε να πουλάει με τον καλύτερο τρόπο τη δημόσια εικόνα και να κερδίζει εκατομμύρια με τις εξωαγωνιστικές δραστηριότητές του. Ετσι μόνο έκπληξη δεν δημιουργεί το γεγονός ότι η αγγλική ιστοσελίδα goal.com, τον ανέδειξε ως τον πλουσιότερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Ο άγγλος σταρ φαίνεται ότι διαθέτει μια περιουσία ύψους 200 εκατ. ευρώ η οποία υπολογίστηκε με βάση τα συμβόλαια, τις χορηγίες και τις άλλες επαγγελματικές του δραστηριότητες που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Στην ίδια λίστα και με τα ίδια κριτήρια υπολογισμού, στη δεύτερη θέση φιγουράρει ο τέσσερις φορές κορυφαίος παίκτης στον κόσμο Λιονέλ Μέσι (132 εκατ. ευρώ) και ο πορτογάλος επιθετικός της Ρεάλ Κριστιάνο Ρονάλντο (128 εκατ. ευρώ).
Η αγγλική ιστοστελίδα «βρήκε» τους 50 πλουσιότερους ποδοσφαιριστές με τον ιταλό αμυντικό Αλεσάντρο Νέστα (18,3 εκατ. ευρώ) να κλείνει τη λίστα, στην οποία φιγουράρουν και δύο «Ελληνες», ο Βραζιλιάνος Ριβάλντο με περιουσία 52 εκατ. ευρώ και ο Γιάγια Τουρέ (19 εκατ. ευρώ). Ο Ριβάλντο μάλιστα, είναι μεταξύ των «50», ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες μεταγραφές αφού έχει αγωνιστεί σε 14 ομάδες, μεταξύ αυτών στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ.
Η Λίγκα που φαίνεται να προσφέρει τα περισσότερα χρήματα είναι η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ αφού το 50% των πλούσιων παικτών έχουν αγωνιστεί σε αυτή. Ακολουθεί η ισπανική Πριμέρα Ντιβισιόν από όπου έχει περάσει το 46% των πλουσίων, το Καμπιονάτο (42%) και το γαλλικό Σαμπιονά (24%). Η γερμανική Μπουντεσλίγκα δεν εμφανίζεται γαλαντόμα αφού μόλις το 12% των πλουσίων έχει αγωνιστεί σε αυτή.
Σε επίπεδο συλλόγων φαίνεται ότι πιο… ανοιχτοχέρα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης καθώς το 26% των παικτών που βρίσκονται στη λίστα έχουν φορέσει τη φανέλα της. Ακολουθεί η Τσέλσι (22%), η Μίλαν (18%), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπαρτσελόνα (16%) και η Γιουβέντους (14%).
Η στατιστική ανάλυση της λίστας αποδεικνύει ότι μεταξύ των ποδοσφαιριστών υπάρχουν… ταξικές διακρίσεις με κριτήριο τη θέση στην οποία αγωνίζονται αφού 84,4 % των πλουσίων είναι επιθετικοί ή μέσοι, με τους αμυντικούς και τους τερματοφύλακες να είναι «ριγμένοι».
Η συνολική περιουσία των 50 πλουσίων ανέρχεται σε 1.978 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη δεκάδα
Ντέιβιντ Μπέκαμ 175 εκ.λίρες (200 εκατ. ευρώ)
Λιονελ Μέσι 115.5 (132)
Κριστιάνο Ρονάλντο 112 (128)
Κακά 66.5 (76)
Ροναλντίνιο 63 (72)
Σαμουελ Ετο 52 (59,4)
Γουειν Ρούνει 50 (57)
Ζλάταν Ιμπραιμοβιτς 47 (53,6)
Ριβάλντο 45,5 (52)
Ρίο Φέρντιναντ 42 (48)