Στις 18 Μαρτίου θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA). Αυτό αποφάσισε η επιτροπή διεξόδου από την κρίση, η οποία συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή στην Ελβετία. Την προηγούμενη ημέρα ο εκτελών χρέη προέδρου της FILA κ. Νέναντ Λάζοβιτς είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ με τον οποίο επί μία ώρα συζήτησε τους λόγους για τους οποίους η πάλη έφθασε προ των θυρών εξόδου από το ολυμπιακό πρόγραμμα αλλά και τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε το άθλημα κατά την παρουσίαση του προγράμματός του ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ στις 29 Μαίου, να κερδίσει τις εντυπώσεις από τα άλλα 7 αθλήματα που διεκδικούν την είσοδό τους στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Ηδη η FILA έχει αρχίσει τη συγκέντρωση του απαραίτητου υλικού, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινώσει τη συνεργασία της με διεθνή εταιρεία μάρκετινγκ η οποία θα αναλάβει να εκπονήσει τον φάκελο παραμονής του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το συνέδριο της FILA θα διεξαχθεί στη Μόσχα 11μέρες πριν την κρίσιμη παρουσίαση στην Αγία Πετρούπολη. Σε αυτό αναμένεται να εγκριθεί η στρατηγική και το πλάνο ανάπτυξης του αθλήματος τα επόμενα χρόνια, αλλά και να εκλεγεί ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μέχρι το επόμενο τακτικό συνέδριο που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το 2014. Το καταστατικό της FILA προβλέπει ότι οι υποψηφιότητες θα εγκρίνονται από το γραφείο της.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν θα υπάρξει δεύτερη υποψηφιότητα από εκείνη του νυν προέδρου Νέναντ Λάζοβιτς ο οποίος έχει την υποστήριξη των ρώσων, των αμερικανών, των ιαπώνων αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των 180 εθνικών ομοσπονδιών μελών της FILA.