Το μισό εκατ. συνδρομητές προσεγγίζει πια η Hellas online (hol), η οποία κατά το 2012 αύξησε την πελατειακή της βάση κατά περίπου 26.000 πελάτες, βελτίωσε την λειτουργική της κερδοφορία και μείωσε τις ζημιές, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013.

Παράλληλα, η εταιρία, η οποία διατήρησε σε γενικές γραμμές τα μεγέθη της, πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 11 εκατ. ευρώ, βελτίωσε τις λειτουργικές ταμειακές ροές και μείωσε τον τραπεζικό δανεισμό κατά 14,8 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, η λειτουργική κερδοφορία έφτασε το 2012 τα 64,3 εκατ. ευρώ αντί 61,1 εκατ. ευρώ το 2011, σημειώνοντας αύξηση κατά 5%.
Ακόμη, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 224,6 εκατ. ευρώ το 2011 σε 235,8 εκατ. ευρώ το 2012, κυμάνθηκε δηλαδή κατά 5% υψηλότερα.
Επίσης, οι αποσβέσεις μειώθηκαν στα 64,9 εκατ. ευρώ αντί 67 εκατ. ευρώ το 2011, κάτι που, όπως αναφέρει η hol, «σε συνδυασμό με την υψηλότερη λειτουρυγική κερδοφορία οδήγησε σε περιορισμό των ζημιών προ φόρων σε -18 εκατ. ευρώ αντί -23,4 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος».

Η εταιρία έφτασε οριακά στο «κατώφλι» του μισού εκατ. συνδρομητών, οι οποίοι αύξήθηκαν κατά περίπου 26.000, αν και το μερίδιο αγοράς στην LLU μειώθηκε ελαφρά σε 27,4% από 28% το προηγούμενο έτος.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 55 εκατ. ευρώ αντί 51,3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, κάτι που επέτρεψε τη μείωση του καθαρού τραπεζικού δανεισμού στα 166,1 εκατ. ευρώ από 180,9 εκατ. ευρώ το 2011.
«Αξίζει να σημειωθεί ότι η βελτίωση στο ρυθμό είσπραξης απαιτήσεων επετεύχθη σε ένα εξαιρετικά δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον και συνεισέφερε στην καλύτερη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας στο τέλος της χρήσης» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία.
Οι επενδύσεις του ομίλου το 2012 έφτασαν τα 29 εκατ. ευρώ.
«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική χρονιά για τη χώρα μας και του έντονου ανταγωνισμού στην αγορά μας, η hellas online διατήρησε σε υψηλά επίπεδα τα έσοδα, τη λειτουργική κερδοφορία, τις λειτουργικές ταμειακές ροές και μείωσε τον τραπεζικό της δανεισμό. Παράλληλα, συνεχίσαμε να επενδύουμε σε καινοτόμες τεχνολογίες που μας επιτρέπουν να προσφέρουμε πρώτοι στην αγορά νέες υπηρεσίες που διαμορφώνουν την επόμενη μέρα στις τηλεπικοινωνίες» δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Αντώνης Κεραστάρης.