«Οι τελευταίες ήττες μας πόνεσαν, αλλά θα καταφέρουμε να ανακάμψουμε» εξομολογήθηκε δημοσίως ο σταρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι. Εξηγώντας την πηγή της αισιοδοξίας του ο αργεντινός επιθετικός επισήμανε ότι «γνωρίζουμε τι φταίει και τα προβλήματα που βρίσκονται πίσω από αυτές τις ήττες αλλά αυτό θα μείνει στα αποδυτήρια». Επιπλέον διέψευσε ότι αισθάνεται λυπημένος στην Μπαρτσελόνα.«Δεν ξέρω ποιος το είπε αυτό, αλλά εγώ δεν είμαι λυπημένος» τόνισε ο Μέσι προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο. Μακάρι να μπορέσουμε να ανακάμψουμε στο παιχνίδι με τη Μίλαν. Οπως αυτοί κέρδισε εκεί, έτσι και εμείς μπορούμε να κερδίσουμε στη Βαρκελώνη. Εχω συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να παλέψουμε περισσότερο. Ερχεται ένα παιχνίδι κλειδί για να αλλάξουμε τα πράγματα».

Αναφερόμενος στη «διαμάχη» του με τον σταρ της Ρεάλ Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκαθάρισε ότι «εγώ και ο Ρονάλντο δεν παίζουμε για να δείξουμε ποιος είναι καλύτερος. Οι συγκρίσεις είναι για τον Τύπο». Ο Μέσι δεν έκρυψε ότι «αυτό που έγινε με τον Τίτο Βιλανόβα και τον Αμπιντάλ επηρέασε την ομάδα, αλλά δεν μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο σε αυτό. Είμαστε ένα γκρουπ δυνατό και θα ανακάμψουμε».
Πάντως το σύμβολο της Ρεάλ και επίτιμος πρόεδρός της Αλμπέρτο Ντι Στέφανο δήλωσε ότι «η Μπαρτσελόνα δεν υποφέρει από καμμιά κάμψη. Είναι μια μεγάλη ομάδα και δεν σημαίνει τίποτα ότι έχασε ένα δυό παιχνίδια». Ο Ντι Στέφανο έσπευσε να υποστηρίξει τον προπονητή της Ρεάλ Ζοζέ Μουρίνιο επισημαίνοντας ότι «ο Τύπος θέλει να τον διώξει, αλλά η διοίκηση της Ρεάλ και οι οπαδοί της τον στηρίζουν».