Στις 20 Οκτωβρίου 2010, η Ιντερ υποδεχόταν στο «Σαν Σίρο» την Τότεναμ για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ημίχρονο του αγώνα, η ιταλική ομάδα βρισκόταν ήδη μπροστά στο σκορ με 4-0 κι ενώ οι Χοτ-Σπερς θα έπρεπε να αγωνιστούν για τα επόμενα 45 λεπτά με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του τότε τερματοφύλακά τους Μάριο Γκόμεζ. Πολλοί αναρωτήθηκαν σε ποιο σκορ θα σταματούσαν οι Νερατζούρι έχοντας ξεγράψει ολοκληρωτικά τους Λονδρέζους. Ακόμα και τον «επαναστάτη» Ουαλό, τον καταπληκτικό Γκάρεθ Μπέιλ!

Ο 20χρονος τότε εξτρέμ λίγο έλειψε να φέρει τούμπα μόνος του το ματς! Στο 52′ μείωσε σε 1-4 αναγκάζοντας την Ιντερ να μαζευτεί και να κοιτάξει πώς θα συντηρήσει το ούτως ή άλλως ευρύ σκορ και τη βέβαιη νίκη της. Ο Μπέιλ διάβασε τη χαλάρωση του αντιπάλου και σημείωσε ακόμα δύο καταπληκτικά γκολ στο 90ο και 91ο λεπτό του αγώνα! Το ματς έκλεισε, όχι μόνο δίχως να προκληθεί η διαφαινόμενη συντριβή της Τότεναμ, αλλά με το τελικό 4-3 υπέρ της Ιντερ το οποίο κράτησε ψηλά το ηθικό των Σπιρουνιών.

Στη «ρεβάνς» της 2ας Νοεμβρίου, ο Μπέιλ έκανε ακόμα ένα καταπληκτικό ματς! Δεν σκόραρε, όμως είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ που σημείωσαν οι Φαν ντερ Φάρτ, Κράουτς και Παβλιουτσένκο οδηγώντας την Τότεναμ σε μία επική νίκη (με 3-1) η οποία εν τέλει αποδείχθηκε και η καθοριστική για την πρόκρισή της στους «16» της διοργάνωσης! Ο εμβληματικός δεξιός μπακ Χαβιέρ Ζανέτι, αρχηγός της Ιντερ ακόμα και τώρα λίγο πριν κλείσει τα 40 χρόνια του, θυμάται:

«Μας είχε διαλύσει και στα δύο ματς από την αριστερή πλευρά. Ευτυχώς τώρα παίζει στον άξονα και δεν θα είναι αποκλειστικά ο δικός μου εφιάλτης» τόνισε ο Αργεντινός ενόψει της αποψινής πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων για τη φάση των «16» στο Γιουρόπα Λιγκ, παραδεχόμενος ότι στα δύο παιχνίδια εκείνης της σεζόν είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα από τις ορέξεις του Μπέιλ ο οποίος πλέον αγωνίζεται σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό φορ περιοχής (Αντεμπαγιόρ ή Ντεφό).

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» στο Γιουρόπα Λιγκ (α’ αγώνες)

Ανζί – Νιούκαστλ (19.00, Novasports 7)

Πλζεν – Φερνερμπαχτσέ (20.00)

Στουτγάρδη – Λάτσιο (20.00, Novasports 1)

Τότεναμ – Ιντερ (22.05, ΑΝΤ1)

Στεάουα Βουκ. – Τσέλσι (22.00, Novasports 2)

Μπενφίκα – Μπορντό (22.05, Novasports 1)

Λεβάντε – Ρούμπιν Καζάν (22.05, Novasports 2)

Βασιλεία – Ζενίτ (22,05, Novasports 7)