Έναν νέο υπέρ-ευαίσθητο αισθητήρα για σκοτεινές λήψεις παρουσίασε η ιαπωνική Canon. Στόχος της εταιρείας ήταν η ενίσχυση της δυνατότητας των μηχανών της για νυχτερινές λήψεις φωτογραφιών και βίντεο, σε υπερβολικά χαμηλό φωτισμό, ο οποίος δεν ξεπερνά τα 0.03 lux.

Ο νέος αισθητήρας CMOS, είναι ικανός να απαθανατίζει τα φωτεινά άστρα στον ουρανό, χωρίς ο φωτογράφος να χρειάζεται να αυξήσει την ευαισθησία της φωτογραφικής μηχανής.

Σύμφωνα με την Canon, με τη βοήθεια του συγκεκριμένου αισθητήρα, ο χρήστης είναι σαν να «βλέπει στο σκοτάδι», π.χ. τραβώντας φωτογραφίες φίλων σε ένα σκοτεινό πάρτι.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα

Σε δοκιμές που πραγματοποίησε η εταιρεία, η κάμερα κατάφερε επιτυχώς με τη βοήθεια του αισθητήρα να κινηματογραφήσει πεφταστέρια κατά τη διάρκεια της βροχής των μετεωριτών Geminid. Σε άλλη περίπτωση, φωτογράφισε το πρόσωπο ενός άνδρα που στεκόταν σε ένα δωμάτιο όπου αναμμένα ήταν μόνο τρία αρωματικά στικ.

Κάτι τέτοιο είναι δυνατό ακριβώς λόγω του ότι η Canon έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε νέες τεχνολογίες που σχετίζονται με την ενίσχυση των πίξελ και των κυκλωμάτων ανάγνωσης, ελαττώνοντας έτσι τον θόρυβο της εικόνας.