Aισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πάντως, ο κ. Προβόπουλος έσπευσε να προειδοποιήσει ότι αυτή τη στιγμή διανύουμε το πιο δύσκολο κομμάτι της όλης προσπάθειας.
«Μας μένα ακόμα ένα 30%. Αλλά, όπως ξέρετε, στον μαραθώνιο το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο και το πιο εξαντλητικό» είπε χαρακτηριστικά.
Οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία της οικονομίας το 2013 απασχόλησαν τη συνάντηση, στις 2 το μεσημέρι, του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες κ. Προβόπουλος θα ενημέρωνε τον κ. Παπούλια για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για τις οικονομικές προοπτικές το 2014, όπως αυτές αποτυπώνονται και στην πρόσφατη Ετήσια Έκθεση του διοικητή της ΤτΕ.
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας αναμενόταν να επαναλάβει πως αν και ο μεγάλος και άμεσος κίνδυνος της κατάρρευσης αποφεύχθηκε, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ απομακρύνθηκε και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά, οι ενθαρρυντικές εξελίξεις δεν πρέπει να αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό, ειδικά το 2013 που η οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση και αναμένεται περαιτέρω διόγκωση της ανεργίας.
Ο κ. Προβόπουλος τόνισε πως η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μεγάλο τμήμα της διαδρομής, ωστόσο επανέλαβε πως το τμήμα που απομένει, παρότι μικρότερο, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί επιπλέον των θυσιών που ήδη έγιναν.