«Μπαρακούντα», το νέο μυθιστόρημα του Χρήστου Τσιόλκα

«Barracuda” τιτλοφορείται το νέο μυθιστόρημα του Χρήστου Τσιόλκα , του ελληνικής καταγωγής αυστραλού συγγραφέα, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία με «Το χαστούκι». Ο Τσιόλκας υπέγραψε ήδη με την Atlantic Books συμβόλαιο για το νέο του βιβλίο.

«Barracuda» τιτλοφορείται το νέο μυθιστόρημα του Χρήστου Τσιόλκα , του ελληνικής καταγωγής αυστραλού συγγραφέα, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία με «Το χαστούκι». Ο Τσιόλκας υπέγραψε ήδη με την Atlantic Books συμβόλαιο για το νέο του βιβλίο.

Στο «Barracuda» ο αφηγητής ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού κολυμβητή, του Ντάνιελ Κέλι, με το προσωνύμιο Μπαρακούντα, που αφιερώνει τη ζωή του στο άθλημα, με την ελπίδα να ξεφύγει από την ταπεινή ζωή των μεταναστών. Όταν όμως αποδεικνύεται ότι, παρά τις προσπάθειες του, το ταλέντο του είναι πολύ λιγότερο αρχίζει να πιστεύει πια ότι η ζωή του ακολουθεί μια καθοδική πορεία, βλέποντας το χάσμα που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους νέους. Ο ήρωας του Τσιόλκα θα προσπαθήσει να βρει την ταυτότητά του ανάμεσα σε πολλές δυσκολίες.

Αν «Το χαστούκι» ήταν μια λαμπρή όσο και χολερική εικόνα της σύγχρονης οικογενειακής ζωής στην Αυστραλία και γενικότερα των οικογενειακών θεσμών και του τρόπου ζωής στον δυτικό κόσμο, το «Barracuda», λέγεται, ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Η προσπάθεια του αθλητή να αναγνωριστεί και η ανώμαλή προσγείωση του στην πραγματικότητα είναι μια συγκινητική ιστορία ενός νεαρού άνδρα προς την ωριμότητα. Παράλληλα αναμένεται να συζητηθεί και για το θέμα του καθώς ο παγκόσμιος τύπος αναφέρεται συχνά -πυκνά σε περιπτώσεις υπερ- αθλητών που πέφτουν θύματα της άμετρης φιλοδοξίας τους να αναγνωριστούν.

Το «Barracuda» θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και το 2014 στις υπόλοιπες χώρες.

Το πρώτο βιβλίο του Χρήστου Τσιόλκα, «Νεκρή Ευρώπη» (στα ελληνικά εκδ.«Printa»), για το οποία τιμήθηκε με το βραβείο της αυστραλιανής εφημερίδας «Age», είχε περάσει στην Ελλάδα σχεδόν απαρατήρητο. Κατόπιν κυκλοφόρησαν τα βιβλία του «Ο άνθρωπος του Ιησού» και «Κατά μέτωπο» (εκδ. «Οξύ»), αλλά το όνομά του δεν είχε αρχίσει ακόμη να συζητιέται έντονα. Το «Head On», που κυκλοφόρησε το 1995 (στα ελληνικά, «Κατά μέτωπο», εκδόσεις Οξύ) έγινε ταινία από την Άννα Κόκκινος το 1998 (με τίτλο Loaded) και προκάλεσε με τη γραφή του. Παιδί ελλήνων μεταναστών, ανοιχτά ομοφυλόφιλος και αριστερός, έχει σταθερή και μαχητική παρουσία στα γράμματα της Αυστραλίας. «Το Χαστούκι» (στα ελληνικά εκδ. Ωκεανίδα) δημοσιεύθηκε αρχικά από τον εκδοτικό Allen & Unwin στην Αυστραλία το 2008, και στη συνέχεια τα δικαιώματά του αγοράστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη Βρετανία, έχει πουλήσει 500.000 αντίτυπα και ήταν υποψήφιο για το Man Booker Prize ενώ κέρδισε το Βραβείο των Συγγραφέων της Κοινοπολιτείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk