Ποιο είναι το πρότυπο γυναίκας κατά τον Μπεν Άφλεκ; Μα φυσικά, η μητέρα του. Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της πολυσυζητημένης ταινίας «Argo» (η οποία κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ταινίας, καλύτερου μοντάζ και καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου) είναι ευγνώμων στη μητέρα του, Κριστίν Άφλεκ, διότι έστρεψε τόσο εκείνον όσο και τον αδερφό του, Κέισι Άφλεκ στην υποκριτική μέσω ενός ατζέντη, ενώ θεωρεί πως χάρη σ’ εκείνη γνώρισε «τα καλά και τα κακά του κόσμου τούτου».

«Είναι μια εξαιρετική γυναίκα», ανέφερε ο Μπεν Άφλεκ στο βρετανικό περιοδικό ΟΚ!. «Είναι το πρότυπο γυναίκας για μένα. Ήταν μια περιποιητική, γεμάτη αγάπη μητέρα και το έκανε πάντα ξεκάθαρο καθώς μεγάλωνα ότι υπάρχει ο σωστός και ο λάθος δρόμος για να φέρεται κανείς σε ανθρώπους…»

Ο 40χρονος ηθοποιός – πατέρας της επτάχρονης Βάιολετ, της τετράχρονης Σεραφίνα και του ενός ετών Σάμουελ από το γάμο του με την ηθοποιό Τζένιφερ Γκάρνερ – αισθάνεται επίσης ευγνώμων που έχει μια «υγιή» οικογένεια και παραδέχεται ότι βρίσκεται σε μια πολύ καλή φάση στην προσωπική του ζωή.

Ο ίδιος συμπλήρωσε στο βρετανικό περιοδικό: «Είμαι πολύ τυχερός. Και αισθάνομαι ευλογημένος να κοιτάω τριγύρω και να βλέπω ότι έχω μια “υγιή” οικογένεια. Και δουλειά!». Ξέρει, όμως, ότι όλο αυτό το «οικοδόμημα» δεν είναι δύσκολο να χαλάσει. Γι’ αυτό ζει την κάθε του στιγμή…