Οι ανά τον κόσμο fashion bloggers έχουν γίνει τα σημερινά είδωλα μόδας, όχι τόσο επειδή είναι κορίτσια της διπλανής πόρτας, καθώς πολλές από αυτές έχουν τις αναλογίες της Ζιζέλ ή μπαμπάδες με πολλά λεφτά, αλλά κυρίως επειδή δίνουν στους επισκέπτες των σελίδων τους την αίσθηση της αμεσότητας και της ταυτοποίησης. Είναι σίγουρα διαφορετικό να βλέπεις ένα υπέροχο Burberry παλτό φορεμένο σε ένα απρόσιτο μοντέλο στην πασαρέλα, και διαφορετικό σε μια κοπέλα που θα φωτογραφηθεί με αυτό σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, συνδυάζοντας το μάλιστα με μπαλαρίνες των 50 ευρώ. Επίσης, πρόκειται για γυναίκες που εκτός από εξαιρετικό γούστο έχουν και αποδεδειγμένα δυνατό επιχειρηματικό μυαλό.
Οι επίδοξες λάτρεις της μόδας που επιθυμούν διακαώς να αποδείξουν πως έχουν μοναδικό στυλ μέσα από το διαδίκτυο αυξάνονται συνεχώς, αλλά πρωτίστως υπάρχουν αυτές που αποτελούν παράδειγμα για όλες τις υπόλοιπες. Αυτές τις πέντε θα σας παρουσιάσουμε και εμείς, καθώς μαζί τους πίνουμε τον πρώτο καφέ της ημέρας, μόλις ανοίξουμε τον υπολογιστή μας.
H 25χρονη ιταλίδα που ζει στο Μιλάνο είναι η fashion blogger-πρότυπο. Ξεκίνησε την «Ξανθιά Σαλάτα» της το 2009 και έκτοτε η αξία της στο χρηματιστήριο της μόδας έχει εκτοξευθεί με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ψηλή, ξανθιά και με μπλε μάτια, η Ferragni ήταν αναμενόμενο να συνεργαστεί με πολλούς διάσημους οίκους, όπως οι Louis Vuitton και Burberry, ενώ έχει δημιουργήσει τη δική της σειρά παπουτσιών που πωλείται σε διόλου ευκαταφρόνητες τιμές. Πάνω από 600.000 επισκέπτες έχουν καθημερινά την ευκαιρία να δουν το outfit που επέλεξε, καθώς και τα ασταμάτητα ταξίδια της για τις Εβδομάδες Μόδας και τις προσκλήσεις που δέχεται. Μας αρέσει γιατί είναι από τις λίγες που ανανεώνει τη σελίδα της κάθε μέρα -μερικές φορές ακόμα και δύο φορές-, δίνοντας μας άπειρο υλικό να χαζέψουμε.

Η γλυκιά και ανεπιτήδευτα κομψή Emily ζει στο Λος Αντζελες με τον άντρα της και τις δύο γάτες τους, Λούνα και Ρόκο. Το όνομα του blog της, το οποίο και βρίσκεται στις οθόνες του υπολογιστή μας από το 2008, τα λέει όλα: γλυκό, χαριτωμένο και απόλυτα θηλυκό. Εκτός από τα κλασικά posts με τα δικά της σύνολα, η αμερικανίδα προτείνει επίσης συνταγές, ιδέες διακόσμησης, αλλά και ομορφιάς -τις οποίες μπορείτε να δείτε και στο ομώνυμο βιβλίο της. Οι συνεργασίες δεν λείπουν ούτε από εδώ, όπως αυτές με την Estée Lauder και την Coach. Αυτό που μας αρέσει είναι η ζεστασιά και η αυθεντικότητα που βγαίνουν από όσα κάνει, όπως το post «Five Things» που ανεβάζει κάθε Παρασκευή, με πέντε λεπτομέρειες από τη ζωή της που την έκαναν ευτυχισμένη την εβδομάδα που πέρασε.


Είναι μια μεξικάνα με μαύρα μαλλιά και έντονο βλέμμα που ζει στο Αμστερνταμ. Ξεκίνησε το blog της πριν από τέσσερα χρόνια και έχει καταφέρει να είναι μία από τις πιο διάσημες blogger παγκοσμίως, ενώ έχει επίσης συνεργαστεί με εταιρείες όπως οι Mango και Kipling. Η γήινη και φυσική ομορφιά της –σπάνια θα την δεις με βαρύ make-up –συμβαδίζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της στο ντύσιμο. Μας αρέσει γιατί καταφέρνει το αδύνατο: να ταιριάζει δηλαδή μεταξύ τους φαινομενικά ασύμβατα κομμάτια έτσι ώστε το αποτέλεσμα είναι απόλυτα αρμονικό και αβίαστο. Μεγάλο συν σε αυτό είναι ότι συχνά τα ρούχα και αξεσουάρ της δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά.
Αν είναι να επιλέξεις μία fashion blogger από τη Γαλλία, τότε δεν υπάρχει περισσότερο αντιπροσωπευτική περίπτωση. Πρόκειται για μια παριζιάνα με πορσελάνινη επιδερμίδα, εντυπωσιακά μακριά μαλλιά και φυσικά τέλεια μυτούλα. Ολα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2007 με σήμα κατατεθέν τα άνθη της κερασιάς και ακριβώς τη στιγμή που η Alix αποφοιτούσε από σχολή μόδας. Παστέλ, ρετρό και παραμυθένιο, το «Cherry Blossom Girl» μεταφέρει άρωμα Γαλλίας με κάθε κλικ. Σέξι χωρίς να γίνει φτηνά προκλητική, ρομαντική χωρίς να γίνει γραφική, αυτή η γαλλίδα μοιάζει πραγματικά αψεγάδιαστη. Μας αρέσει που κάθε φορά που επισκέπτεται έναν νέο προορισμό, είτε είναι η Κίνα είτε η Χαβάη, ανεβάζει πανέμορφες φωτογραφίες που συναγωνίζονται άνετα κάθε ταξιδιωτικό περιοδικό.

Τη λίστα συμπληρώνει μια ακόμα αμερικανίδα, από το Σαν Φρανσίσκο αυτή τη φορά. Η λιλιπούτεια Blair είναι μια σύγχρονη εκδοχή της Οντρει Χέμπορν, αλλά σε ξανθιά έκδοση. Κάθε της εμφάνιση μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες περιοδικού μόδας, μόνο που είναι πολύ πιο πρωτότυπη και ανατρεπτική από όλα όσα έχουμε δει ως τώρα. Δεν υπάρχει τάση της μόδας που να μην έχει υιοθετήσει, από ρίγες και νέον χρώματα, μέχρι σκισμένα τζην και φορέματα με φτερά. Μας αρέσει γιατί μας δίνει πολλές ιδέες για το πώς να συνδυάσουμε σωστά κάθε trend, χωρίς να δείχνουμε υπερβολικές.