Υπό καταρρακτώδη βροχή βρέθηκαν χθες, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στη Royal Opera House του Λονδίνου διασημότητες από το χώρο του θεάματος με αφορμή την απονομή των 66ων βρετανικών βραβείων Bafta’s 2013 που απονέμει η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

Η απονομή των βρετανικών βραβείων Bafta είχε μια ελληνική υπογραφή: η δημιουργός Σίλια Κριθαριώτη ήταν η σχεδιάστρια των συνόλων που φόρεσαν ηθοποιός Σαμάνθα Μπαρκς («Άθλιοι») και η Τζέμα Αρτερτον («Χάνσελ και Γκρέτελ»).

Αν, πάντως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποιο χρώμα έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κόκκινο χαλί των βραβείων, αυτό δεν ήταν άλλο από το μαύρο. Με ένα σύνολο Burberry με μεταλλικές πινελιές από τη μέση και πάνω που αγκάλιαζε αρμονικά το σώμα εμφανίστηκε η Άν Χάθαγουεϊ, ενώ μαύρο σύνολο με δαντέλα, και μάλιστα με την υπογραφή του διάσημου Λιβανέζου μετρ Elie Saab διάλεξε και η Έιμι Άνταμς. Την υπογραφή Elie Saab επέλεξε και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ τολμώντας, ωστόσο, να λανσάρει – όχι κλασική μακριά τουαλέτα, αλλά – παντελόνι, και τοπ σε μαύρους τόνους.

Ένα σέξι, δαντελένιο φόρεμα με βαθύ σκίσιμο και με την υπογραφή Louis Vuitton διάλεξε η Θάντι Νιούτον. Κλασικό μαύρο βελούδο για την Τζούντιθ Ντεντς, blue-black σατέν για τη Σάλι Φίλντ και μαύρο με τολμηρά κοψίματα και διαφάνειες για την Άλις Ίβ.

Δεν ήταν μόνο η επιλογή ενός γκρι φορέματος από την ντέιμ Έλεν Μίρεν που έκανε τη διαφορά. Η ηθοποιός λάνσαρε ένα νέο ροζ χρώμα στα μαλλιά της που έκλεψε τις εντυπώσεις για την τολμηρότητα της επιλογής της. Ασπρόμαυρο σύνολο με την υπογραφή Roland Mouret διάλεξε η Τζένιφερ Γκάρνερ, σύζυγος του Μπεν Άφλεκ, αλλά και η Ελίζαμπεθ Όλσεν με την υπογραφή Chanel. Κι όσο για την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, φόρεσε φούστα midi απόληξης από τούλι σε στυλ 50’s και τη συνδύασε με καφέ γούνινη ετόλ.