Με ένα λαμπερό γκαλά όπως το amfAR New York gala ενάντια στην ασθένεια του AIDS έγινε στην αμερικανική μεγαλούπολη η επίσημη έναρξη της εβδομάδας μόδας Mercedes-Benz της Νέας Υόρκης.

To black tie δείπνο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του οποίου τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον αγώνα ενάντια στην ασθένεια του AIDS ο σχεδιαστής Κένεθ Κόουλ, η αδερφή του Μάικλ Τζάκσον, μουσικός Τζάνετ Τζάκσον και το γνωστό, γερμανικής καταγωγής, μοντέλο, Χάιντι Κλουμ.

Σχεδιαστές μόδας, ηθοποιοί και μοντέλα έδωσαν λαμπερό παρών στην εκδήλωση. Το γκαλά πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Cipriani της Νέας Υόρκης και ουσιαστικά κήρυξε το ξεκίνημα της Mercedes-Benz Fashion Week όπου παρελαύνουν μερικά από τα διασημότερα ονόματα της αμερικανικής και της παγκόσμιας μόδας. Από το 1998 το gala amfAR της Νέας Υόρκης αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις με ισχυρό μήνυμα ενάντια στο AIDS και συγκεντρώνει μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του χώρου του θεάματος. Στις βραδιές που έχουν διοργανωθεί από τους συντελεστές του έχουν τιμηθεί προσωπικότητες όπως ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο Ρίτσαρντ Γκιρ, η Γούπι Γκόλντμπεργκ, ο σερ Έλτον Τζον, ο Τομ Χανκς, η Ντόνα Κάραν, η Λάιζα Μινέλι, η Σάρον Στόουν, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και άλλοι. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις εκδηλώσεις αυτές διατίθενται για την καταπολέμηση της ασθένειας του AIDS.

Σήμερα, η πρώτη μέρα των σόου της Mercedes-Benz της Νέας Υόρκης ξεκινάει με σχεδιαστές όπως ο Νίκολας Κ. ο Κένεθ Κόουλ, ο Τόντ Σνάιντερ και άλλοι.

Δείτε το πρόγραμμα της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης εδώ:

http://www.mbfashionweek.com/